
Hatay'daki çadır kentlerde yaşayan Suriyeliler, 10 Mart 1980'de ülkelerinde yaşanan katliamın 32. yılında Esad'ı protesto etti.***
HATAY / Samet Doğan
Hafız Esad'ın devlet başkanlığı döneminde Cisr Eş-Şugur kentinde yapılan katliam, ülkelerindeki karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Hatay'daki çadır kentlerde yaşayan Suriyeliler tarafından protesto edildi.
Yayladağı ilçesindeki Tekel çadır kenti önünde toplanan Suriyeliler, Arapça yazılı pankart ve dövizlerle Beşşar Esad ile babası Hafız Esad aleyhine, davul-zurna eşliğinde slogan attı.
Kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu kalabalık, üzerinde Beşşar Esad ve Hafız Esad yazılı kuklaları tekmeleyerek, astı.
Çadır kentteki hastanenin çevresini Suriye ve Türkiye bayraklarıyla süsleyen Suriyeliler, Başbakan Recep Tayip Erdoğan lehine tezahüratta bulundu.
Öldürülen yakınları için yürüdüler
Öte yandan, Hatay'ın Altınözü ilçesindeki çadır kentte yaşayan Suriyeli bir grup da, Suriye'nin Cisr Eşşugur kentinde öldürülen yakınları için yürüdü.
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü de, 54'ü kuzeydeki İdlib kentinde olmak üzere ülke genelinde muhaliflere karşı düzenlenen operasyonlarda ölü sayısının 95'e çıktığını, yüzlerce kişinin yaralandığını belirtti.