Dolar
32.27
Euro
34.77
Altın
2,325.31
ETH/USDT
3,070.50
BTC/USDT
63,115.00
BIST 100
10,267.09
Gündem, arşiv

30 Ağustos resepsiyonu iptal

Çankaya Köşkü'nde yapılması planlanan 30 Ağustos Tebrikat Töreni ve Resepsiyonu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün rahatsızlığı nedeniyle iptal edildi.

28.08.2012 - Güncelleme : 28.08.2012
30 Ağustos resepsiyonu iptal

ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün yapılan heyet toplantısında alınan tavsiye kararı doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'nde yapılması planlanan 30 Ağustos Tebrikat Töreni ve Resepsiyonu'nun iptal edildiği bildirildi.
Planlandığı gibi icra edilecek Anıtkabir ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törenler ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları diploma törenlerine Gül'e vekaleten Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'in iştirak edeceği belirtildi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, kulağındaki rahatsızlık nedeniyle tedavisi süren ve farklı hastanelerden akademisyenler tarafından sağlık durumu değerlendirilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, günlük aktivitelerine sınırlı olarak devam etmesi ve iki gün sonra yapılacak 30 Ağustos Zafer Bayramı tören ve kutlamalarına katılmamasının tavsiye edildiğini bildirmişti.

Gaziantep ve Şanlıurfa'da da resepsiyonlar iptal
Gaziantep'te 20 Ağustos'ta meydana gelen ve 9 kişinin hayatını kaybettiği patlama dolayısıyla, Gaziantep ve Şanlıurfa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonları iptal edildi.

Gül yeniden hastanede
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Güvenlik Kurulu toplantısına katılmak üzere saat 13.15'te ayrıldığı hastaneye saat 18.40'ta geri döndü. 
Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Gül'e uygulanan yoğun ilaç tedavisinin 5 gün daha hastanede sürmesinin kararlaştırıldığını belirtmişti.

Cumhurbaşkanlığına, TBMM Başkanı Çiçek vekalet edecek
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün rahatsızlığı nedeniyle Cumhurbaşkanlığına, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'in vekalet etmesine dair karar Resmi Gazetede yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Gül imzasıyla yayımlanan kararda ''Rahatsızlığım nedeniyle 29-31 Ağustos 2012 tarihlerinde Cumhurbaşkanlığına, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 106. maddesi uyarınca, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek vekâlet edecektir'' denildi.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın