Dolar
32.35
Euro
34.93
Altın
2,221.84
ETH/USDT
3,555.60
BTC/USDT
70,808.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Hollandalı senatöre Cumhuriyet Nişanı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollandalı senatör Van der Linden'e Cumhuriyet Nişanı takdim etti.

14.02.2013 - Güncelleme : 14.02.2013
Hollandalı senatöre Cumhuriyet Nişanı

ANKARA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Hollanda arasında dostça ilişkilerin gelişmesini ve milletlerin birbirine yakınlaşmasını sağladığı için Hollanda Senatosu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) eski başkanı, Hollandalı Senatör Rene Van der Linden'e Cumhuriyet Nişanı takdim etti.

Cumhurbaşkanı Gül ve Senatör Van der Linden, Çankaya Köşkü'nde törenin düzenlendiği Küçük Resepsiyon Salonu'na, eşleri Hayrünnisa Gül ve Gemma Van der Linden ile karşılama marşı eşliğinde geldiler.

Cumhurbaşkanı Gül, nişan takdiminden önce yaptığı konuşmada, ''Rene, 40 yıla yaklaşan aktif siyasi hayatında muhafazakar demokrat kişiliği ve çizgisini ilkeli şekilde koruyan bir siyasetçi olmuştur. Bu çerçevede, Soğuk Savaş yıllarından başlayarak temel hak ve özgürlükler ile demokrasinin Avrupa'nın başka alanlarına da yayılmasında kendisinin çok önemli katkıları olmuştur" dedi.

Gül, konuşmasının ardından Rene Van der Linden'e Cumhuriyet Nişanı rozeti ve beratını takdim etti.

Törende, kendisine Cumhuriyet Nişanı verilmesinin ardından konuşan Linden, Türkçe, "Hepinize çok teşekkür ederim, büyük bir onur duydum" dedi.

Konuşmasına daha sonra İngilizce devam eden Linden, bu son derece değerli nişana layık görülmesinden dolayı gerçekten çok etkilendiğini belirtti.

Senatör Van der Linden'in konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül, Rene Van der Linden, eşi Gemma Van der Linden ve oğlu ile aile fotoğrafı çektirildi.

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın