Fenerbahçe, Joseph Yobo ve Henri Bienvenu'yu renklerine bağladı.***
İSTANBUL
Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş'den, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (IMKB) gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, İngiliz kulüp ve futbolcuyla anlaşma sağlandığı kaydedildi.
Transferin detaylarına da yer verilen açıklamaya göre, Fenerbahçe Kulübü bu transfer için Everton'a bir yıllık kiralama bedeli olarak 700 bin avro ödeyecek.
Yobo ise sarı-lacivertlilerden bir sezon için 2 milyon 350 bin avro garanti ücret alacak.
Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş'den, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (IMKB) gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, Bienvenu ile 4 yıllık anlaşma yapıldığı belirtildi.
Sarı-lacivertli kulüp, Bienvenu'nun transferi için İsviçre ekibine bonservis bedeli olarak 4 milyon avro ödeyecek. Kamerunlu futbolcu ise Fenerbahçe'den 4 sezon için 4 milyon avro garanti ücret alacak.
Açıklamada, ''Young Boys kulübü oyuncusu Henri Bienvenu'nün 2011-2012 sezonu da dahil 4 sezon için transferi konusunda oyuncu ve kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Anlaşma karşılığında Young Boys kulübüne 4 milyon avro bonservis bedeli, Henri Bienvenu'ya ise 2011-2012 sezonu dahil dört sezon için 4 milyon avro garanti ücret ödenecektir'' denildi.
Döndüğüm için çok mutluyum
Geçen sezon da kiralık olarak sarı-lacivertli takımda forma giyen Yobo, İngiliz kulübüyle yeniden anlaşmasının ardından Fenerbahçe'ye döndü.
Fenerbahçe ile kiralık sözleşme imzalayan Yobo, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, geçen sezonun sonunda Fenerbahçe'den ayrılırken tekrar dönmek istediğini söylediğini ifade ederek, ''Döndüğüm için çok mutluyum'' dedi.
Fenerbahçe'ye ikinci kez transferindeki görüşmelerin uzun sürmesiyle ilgili olarak Nijeryalı oyuncu, ''Son 3 ayım gerçekten iki kulübün arasındaki görüşmelerle ortak zemin aranmasıyla geçti. Ben Everton'a ayrılmak istediğimi belirtmiştim. Tamamen iki kulüp arasında yapılan görüşmeler sonucu süreç uzadı'' diye konuştu.