
Bursaspor ile Beşiktaş arasında geçen sezon oynanan maç öncesinde çıkan olayların ardından tutuklanan 28 taraftar serbest bırakıldı.***
BURSA
''Halkın bir kısmını, diğer bir kısmına karşı silahlandırarak birbirini öldürmeye tahrik'' ile ''halk arasında korku, panik yaratmak için tehdit'' suçlarından tutuklu bulunan 28 taraftardan 15'i daha Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edildi.
Olayla ilgili dün de 12 kişi tahliye edilmişti. Bu kişilerden birisinin ise başka bir suçtan tutuklu olduğu için salıverilmediği öğrenildi.
Tahliye edilen taraftarların aileleri ve arkadaşları, Bursa H Tipi Kapalı Cezaevi önüne gelerek Bursaspor bayrağı açtı. Tahliye olan taraftarlar, salıverilmelerinin ardından cezaevi önünde kendilerini bekleyen yakınları ile evlerine gitti.
Olayların ardından 42 taraftar gözaltına alınmış, 14'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 28'i tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Vali Harput: "Yasaklamaya cesaret edemeyecekler"
Öte yandan, Bursa Valisi Şahabettin Harput, TFF'nin Bursaspor'un 5 maç cezasının kaldırılması için istediği ve valilik tarafından verilen güvencenin Bursaspor-Beşiktaş maçını da kapsadığını belirterek, ''Yasağın, yasaklamanın artık tarihin derinliklerine atılması olayı, Türkiye'de bir ilk olacak ve bundan sonra Türkiye'de hiçbir takım, hiçbir il yasaklamaya cesaret edemeyecek. Bu şeref bize yeter'' dedi.