
Türkiye, son yıllarda ev sahipliği yaptığı uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı.***
ANKARA - Buğra Ersavaş
Birçok ülke, spor alanında uluslararası organizasyonları almak için yoğun kulis çalışması yaparken, Türkiye, turizm alanında dünyada oluşturduğu ''cennet'' kavramını, spora da oturtmaya çalışıyor.
Türkiye'de, geçen sene Formula 1, Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya Büyükler Halter Şampiyonası ile Kulüpler Dünya Karate Şampiyonası düzenlendi.
Bu yıl Üniversiteler Kış Oyunları, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali, Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası ve Avrupa Atletizm Takımlar Şampiyonası'na (İstanbul) da ev sahipliği yapan Türkiye'de, yıl içerisinde Dünya Wushu Şampiyonası, Okçuluk Dünya Kupası Finalleri ve WTA Sezon Sonu Tenis Turnuvası gerçekleştirecek.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'na adaylık ülkede büyük bir heyecana yol açarken, Türkiye, gelecek yıl Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, Bisiklet Yol Dünya Şampiyonası ile Okçuluk Dünya Kupası 2. Ayağı gibi organizasyonları gerçekleştirecek.
Türkiye ayrıca, 2013'de Akdeniz Oyunları ve 2014'de Bayanlar Dünya Basketbol Şampiyonası'na da ev sahipliği yapacak.
Türkiye, tüm bu organizasyonların yanı sıra İstanbul adına, 2012'de Avrupa Spor Başkenti unvanını da alacak.