Dolar
32.32
Euro
34.81
Altın
2,301.87
ETH/USDT
3,109.50
BTC/USDT
63,097.00
BIST 100
10,276.88
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Tribün liderlerinin de "nevri döndü"

Futbol takımlarının taraftar liderleri de kadın taraftarların küfür etmesinden rahatsız.

16.05.2012 - Güncelleme : 16.05.2012
Tribün liderlerinin de "nevri döndü"

ANKARA - İlknur Çetinbaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili olarak, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''O kadınların, çocukların yanında bile küfrettiklerini görünce, şahsen nevrim dönüyor'' dedi.
Burassapor, Fenerbahçe ve Ankaragücü taraftar derneklerinin başkanları da, durumdan bir hayli şikayetçi olduklarını dile getirdiler.
Bursaspor'un, Grup 16 Taraftar Grubu Lideri Tayyip Öztürk, ''Küfür erkeğe yakışmıyor, hele hele kadına hiç yakışmıyor'' dedi.
Bir taraftar grubu lideri olarak yıllardır küfürü statlardan uzaklaştırmak için çabaladığını kaydeden Öztürk, ''Kadınların küfür etmesini çok yanlış buluyorum. Yanımızda geleceği emanet edeceğimiz kızlarımız, çocuklarımız da oluyor. Bu durum onların gelişimlerine de olumsuz etki yapıyor. Kadın ya da erkek, küfürü statlardan çıkarmalıyız'' diye konuştu.
Genç Fenerbahçeliler Taraftar Grubu Lideri Yücel Aslan ise küfür eden kadının çok komik göründüğünü söyledi. 
Statlarda kadınları küfür ederken gördüklerinde gülüp geçtiklerini anlatan Aslan, ''Fakat stat dışına çıktığımızda o kadına bakış açımız değişiyor. Kadınların küfür etmesi hiç hoş değil. Maçtan sonra şöyle bir düşündüğümüzde gözümüzün önüne gelen görüntü hiç de güzel değil'' dedi.
1910 Ankaragücü Gecekondu Taraftarlar Derneği Başkanı Koray Akdoğan, kadınların maçları evde televizyondan izlemeleri gerektiğini savundu.
Kadınlara, maçları futbolun fanatizmine kapılmadan, erkeklerle bir yarış içine girmeden izlemeleri tavsiyesinde bulunan Akdoğan, ''Küfür hiç kimseye yakışmaz ama bayana hiç yakışmıyor. Maç sırasında öyle enteresan durumlar oluyor ki, bazen neredeyse bizden önce sahaya inip agresif, değişik davranışlar sergileyeceklermiş gibi geliyor, şaşkına dönüyoruz'' dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın