
Bakan Kılıç, Kulüpler Birliği'nin futbolda şiddetin önlenmesiyle ilgili yasaya ilişkin çalışmasını değerlendirdi.***
ANKARA
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, olimpik ve paralimpik spor branşlarının federasyon başkanlarıyla Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü'nün binasında biraraya geldi.
Toplantının, Olimpik ve Parilimpik Branş Federasyonları Değerlendirme Toplantısı adı altında bundan böyle her ay düzenli olarak yapılacağı kaydedildi.
2012 Olimpiyatları öncesinde bu toplantının gerçekleştirilmesinin önemli bir adım olduğunun altını çizen Kılıç, "Belki de İstanbul adıyla aday olduğumuz 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na adaylığımız için federasyonlarla geliştireceğimiz sağlıklı ilişkilerin çok daha anlamı ve önemi vardır. Herkes kendi temposunu bakanlığımızın yeni dönemdeki yapılanmasına paralel bir tempoyla buluşturmak zorundadır" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç sorular üzerine, Formula 1'in Türkiye'de yapılabileceini ama bunun için F1 organizasyonunun da belli fedakarlıkları göze alması gerektiğini söyledi. Kılıç, "Türkiye'nin artık bu organizasyonlar için devlet bütçesinden verebileceği parası yoktur. 26 milyon dolar olarak ifade edilen rakamı ödemeyi, artık hava parası vermeyi düşünmüyoruz" diye konuştu.
Bakan Suat Kılıç, futboldaki şike soruşturmasıyla ilgili olarak ''Bakanlık olarak bu konuda bir hazırlık içinde değiliz, bundan sonraki süreçte de yasa değişikliği çalışması içinde asla olmayacağız. Kulüpler Birliği'nin de bu yöndeki çalışmalarını 'şikeye af' gibi idrak edilebilecek çerçevenin dışına taşıması gerektiği kanaatindeyim'' dedi.