
FIFA'nın üyeliğini askıya alacağı uyarısında bulunduğu İsviçre Futbol Federasyonu, CAS'a başvuracak.***
CENEVRE
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA), Sion davasını 13 Ocak'a kadar çözmemesi halinde üyeliğini askıya alacağı uyarısında bulunduğu İsviçre Futbol Federasyonu (ASF), Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurmayı planlıyor.
ASF'nin açıklamasında, federasyonun FIFA kurallarını ihlal etmediği ve üyeliğinin askıya alınması kararının yürürlüğe konulmaması için elinden geleni yapacağı belirtildi.
Açıklamada, federasyonun FIFA'nın kararını geçersiz kılmak için CAS'a başvuruda bulunacağı da kaydedildi.
FIFA, dünkü açıklamasında, İsviçre'ye Sion davasını 13 Ocak'a kadar çözmemesi halinde, 14 Ocak'tan itibaren üyeliğini askıya alacağı uyarısında bulunmuştu.
Üyeliğinin askıya alınması halinde, İsviçre Milli Takımı herhangi bir maça çıkamayacak ve İsviçre'nin Basel takımı da Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilecek. Basel, Şampiyonlar Ligi 2. turunda Bayern Münih ile eşleşmişti.