
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı arayarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığına aday olmayacağını bildirdi.***
Kulüpler Birliği toplandı İSTANBUL
Türkiye Futbol Federasyonu'nun 27 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olması için Kulüpler Birliği Vakfı'nın desteklediği Şenes Erzik, aday olmayacağını açıkladı.
Şenes Erzik, TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, 27 Şubat'ta yapılacak TFF başkanlık seçiminde adaylığını koyması için talepte bulunan ve bu konuda şahsını destekleyen Kulüpler Birliği Vakfı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'na, çeşitli kulüplere ve yöneticilerine, medyaya teşekkür ederek, ''Bu dönem içerisinde Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Kılıç'ın uzlaştırıcı ve birleştirici çabalarına, Türk futboluna 40 yılı aşkın bir süredir hizmet veren futbol yöneticisi olarak teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi özellikle son bir haftada gündemde yer alan adaylık konusunda yaptığım görüşmelerde gördüğüm ilgi ve destekten dolayı çok mutlu oldum.'' dedi.
Erzik: Tam zamanlı mesai gerektiriyor
Aday olmaması ile ilgili gerekçelerini açıklayan Erzik, şu ifadeleri kullandı:
''Yaptığım temaslar sonucunda, her zaman belirttiğim gibi Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığının tam zamanlı mesai gerektiren bir iş olduğunu, dolayısıyla olası bir TFF başkanlığının FIFA ve UEFA'da yürüttüğüm uluslararası üst düzey görevler ile birlikte yürümesinin mümkün olmadığı ortaya çıkmıştır. Buna paralel olarak gerek FIFA gerekse 2015 yılına kadar 1. asbaşkanlığını yapacağım UEFA, önemli sorumluluklarımdan dolayı şahsımın TFF başkanlığının ancak ve ancak kısa süreli olması gerektiğinin altını çizmiştir."
Bakan Kılıç'a telefonla bilgi verdi
Şenes Erzik, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı telefonla arayarak aldığı karar konusunda bilgi verdi.
Erzik, kendisine bu görevin layık görülmesinden dolayı Kılıç'a, teşekkür ederek, UEFA yetkilileriyle yaptığı görüşmede TFF başkanlığında çok kısa süre kalabileceğini öğrendiğini ve kariyer planlamasında kısa süreli bir dönemi düşünmediğini belirtti.
Bu gelişmeden sonra Bakan Suat Kılıç ile görüşen Kulüpler Birliği Vakfı'nın başkanı Yıldırım Demirören, en kısa sürede TFF başkanlığı için birlik olarak ortak bir isim belirleyeceklerini açıkladı.