
Çorlu'da Cemiloğlu Harası, 18 padoğu, atlar için yüzme havuzu, solaryum odası ve muayenehanesi ile dikkati çekiyor.***
TEKİRDAĞ - Ergin Akgün
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 240 bin metrekarelik alanda kurulu bulunan Cemiloğlu Harası, içindeki 15 çim padok, 3 kum padok, atlar için yüzme havuzu, solaryum odası ve muayenehanesi ile Türkiye'nin at yetiştiriciliği yapılan en büyük haralarından biri olarak dikkati çekiyor.
Türkiye'de, şahıslara ait haralar ile Türkiye Jokey Kulübü'ne (TJK) bağlı pansiyon ve haralarda, modern koşullarda yetiştirilen yarış atları, solaryumundan, havuzlarına, yürüyüş parkurlarından doğumhanelerine kadar her türlü konfora sahip bulunuyor. Yarış atları buralarda özel şekilde yetiştirilerek hipodromlardaki yerlerini alıyor.
Sarılar Köyü yolunda bulunan haranın sahibi Baran Cemiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıl önce yapımına başladıkları haradaki tüm birimlerde izolasyon ve ısıtma sisteminin mevcut olduğunu söyledi.