Spor, spor gündemi, Dünyadan Spor

Rosberg ilk kez "pole" pozisyonunda

Formula 1'de İspanya Grand Prix'sine Mercedes'in Alman pilotu Rosberg ilk sırada başlayacak.

09.05.2015 - Güncelleme : 09.05.2015
Rosberg ilk kez "pole" pozisyonunda

İSTANBUL

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 5. yarışı İspanya Grand Prix'sinde ilk cep, Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg'in oldu.

Katalunya Pisti'nde 4 bin 655 metrelik parkurda düzenlenen sıralama turlarında "pole" pozisyonunu, 1.24.681'lik derecesiyle Rosberg kazandı. Alman pilot, bu sezon ilk kez bir yarışa birinci sıradan başlama hakkı elde etti. Rosberg'in Büyük Britanyalı takım arkadaşı Lewis Hamilton, sezonun ilk 4 etabının yapıldığı Avustralya, Malezya, Çin ve Bahreyn'de "pole" pozisyonunun sahibi olmuştu. 

Hamilton'ın 1.24.948'lik süresiyle en iyi ikinci zamana imza attığı sıralama turlarında, Ferrari'nin Alman pilotu Sebastian Vettel ise 1.25.458'lik zamanıyla 3. dereceyi yaptı.

Yarış, yarın TSİ 15.00'te başlayacak.

Muhabir: Mutlu Demirtaştan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın