Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv, arşiv

Ortalaması en yüksek golcü: Edinho

Kayseri Erciyessporlu Edinho, ligin gol ortalaması en yüksek oyuncusu oldu.

14.05.2014 - Güncelleme : 14.05.2014
Ortalaması en yüksek golcü: Edinho

KAYSERİ - Mustafa Önal

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında gösterdiği performansla Kayseri Erciyesspor'un kümede kalmasında büyük pay sahibi olan Edinho, 14 maçta 11 kez fileleri havalandırarak, ligin gol ortalaması en yüksek oyuncusu oldu.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ara transfer döneminin son saatlerinde Portekiz'in Sporting Braga takımından satın alma opsiyonuyla bedelsiz olarak kiralanan Arnaldo Edi Lopes da Silva (Edinho), mavi-siyahlı takımda çıktığı 14 maçta attığı 11 gol ve 2 asistle takımının adeta kurtarıcısı oldu. 

Maç başına 0,79 gol

Portekizli futbolcu 14 maçta 11 kez fileleri havalandırarak, maç başına 0,79 gol ortalamasına ulaştı.

Mavi-siyahlı oyuncu, ligde Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarında  ikişer, Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor, Fenerbahçe, Sivasspor, Elazığspor, Eskişehirspor ve Bursaspor maçlarında birer kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Edinho, Kardemir Karabükspor ve Elazığspor maçlarında yaptığı 2 asistle de takımının bu karşılaşmalardan galip ayrılmasında pay sahibi oldu.

Edinho'yu 0,57 gol ortalamasıyla 23 maçta 13 gol atan Torku Konyaspor'dan Theofanis Gekas ve 33 karşılaşmada 17 gol ve 0,52 gol ortalamasıyla gol krallığı yarışında zirvede yer alan Sivasspor'lu Aatif Chahechouhe takip etti.

"Gol atmak benim görevim"

Edinho, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımına golleriyle katkı vermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Sahada sadece görevini yapmaya odaklandığını dile getiren Edinho, şöyle konuştu:

"Takım olarak ligin ikinci yarısında çok zorlu bir dönem geçirdik. Küme düşme hattında bulunuyorduk ve bundan dolayı devamlı kazanmalıydık. Çok iyi çalışarak ligin ikinci yarısında 25 puan topladık ve ligde kalmayı garantiledik. Sahada herkes görevini yaptı. Bütün oyuncular ellerinden gelen gayreti gösterdi. Gol atmak benim görevim. Attığım gollerle takımımın ligde kalmasına katkı verdiğim için çok mutluyum. Bize bu zorlu dönemde destek olan herkese teşekkür ediyoruz."

"Edinho bizi çok sevindirdi"

Kulüp basın Sözcüsü Kaan Savruk ise Edinho'nun sergilediği performansın kendilerini sevindirdiğini belirtti.

Ligin ilk yarısını kötü tamamladıklarını hatırlatan Savruk, "İkinci yarıda çok başarılı bir dönem geçirdik. Kalecisinden, golcüsüne kadar herkes görevini layıkıyla yaptı. Edinho ise çok güzel goller attı. Takıma verdiği katkı çok fazla oldu ve Edinho bizi çok sevindirdi. Oyuncumuzu kutluyoruz, çok iyi bir performans ortaya koydu. İnşallah ligin son haftasındaki Galatasaray maçında da gollerine devam eder" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın