Dolar
32.26
Euro
35.03
Altın
2,378.44
ETH/USDT
2,944.80
BTC/USDT
65,362.00
BIST 100
10,319.96
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Kulüplerden saldırıya kınama

Fenerbahçe Futbol Takımının otobüsüne yapılan saldırının ardından Çaykur Rizespor, Mersin İdmanyurdu ve Gaziantepspor saldırıyı kınadı.

05.04.2015 - Güncelleme : 05.04.2015
Kulüplerden saldırıya kınama

İSTANBUL

Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse Rize-Trabzon yolunda yapılan saldırıyı kınayarak "geçmiş olsun" mesajı yayımladı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, "Çaykur Rizespor deplasmanından dönmekte olan Fenerbahçe Spor Kulübü futbolcularını ve teknik heyetini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyı esefle kınıyoruz. Saldırıda yaralanan otobüs şoförüne acil şifalar dilerken, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne, futbolculara ve teknik heyete geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz" ifadelerine yer verildi.

Galatasaray
 
Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden "Büyük geçmiş olsun" başlığıyla yayımlanan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

"Fenerbahçe Kulübü futbol takımını taşıyan otobüsüne, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırıda bulunmasını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Menfur saldırı esnasında yaralanan takım otobüsü şoförüne acil şifalar diliyoruz. Güvenlik güçlerimizin  bu büyük üzüntü verici olayın takipçisi olarak sorumluları en kısa sürede adaletin önüne çıkaracaklarına olan inancımız tamdır. Fenerbahçe camiasına büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Bu arada Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında, Fenerbahçeli sporcular ve yöneticilerin saldırıdan yara almadan kurtulmalarının sevindirici olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırı Türk sporuna vurulmak istenen bir darbedir. Fenerbahçeli sporcuların ve idarecilerin bu saldırıdan yara almadan kurtulmaları sevindiricidir. Bu akıl dışı saldırı hiçbir şekilde savunulamaz. Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diyoruz."

Trabzonspor

Trabzonspor Kulübü de saldırıyı kınayarak, "geçmiş olsun" mesajı yayımladı. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun diyor, saldırıda yaralanan otobüs şoförüne acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, AA muhabirine, olaydan bir Trabzon insanı, bir spor adamı olarak, bir hekim olarak büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi.

"Trabzonsporlu ve Trabzonlu böyle bir şey yapmaz" diyen Aslan, "Bu olayın Trabzonspor ile bir ilişkisi yoktur. Çok vahim, çok tehlikeli bir olaydır, o otobüs yoldan çıksaydı, sakatlanma veya ölüm olsaydı bunu açıklayamazdık. Türkiye'yi aşan, dünya basınında yer alan bir eylem olurdu" ifadesini kullandı.

"Gelinen nokta hoş değil"

Çaykur Rizespor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Maç sonrası havaalanına dönerken Sürmene yakınlarında Fenerbahçe kafilesi otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz. Saldırıda yaralanan otobüs şoförüne acil şifalar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan da Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Sporun içinde bunların yer almaması lazım ama maalesef gelinen nokta hiç hoş değil" dedi.

Mersin İdmanyurdu Kulübü resmi internet sitesinde başkan Ali Kahramanlı imzasıyla yer alan mesajda, Fenerbahçe kafilesine yönelik kimliği belirsiz kişilerce yapılan saldırı şiddetle ve esefle kınandı.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl da saldırıyı kınayarak, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor Kulübü, Fenerbahçe futbol takımının otobüsüne yapılan saldırıyı kınadı. İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü de "Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşımakta olan otobüse yapılan hain saldırıyı kınıyor, yaralanan ulaştırma görevlisine acil şifalar diliyoruz. Tüm Fenerbahçe camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" açıklamasında bulundu.

Gençlerbirliği ve Ankaragücü kulüpleri de Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse Rize-Trabzon yolunda yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

Kulüpler Birliği Vakfı saldırıyı kınadı

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ da yaptığı açıklamada, "Bu elim olayı, kulüplerimiz ve taraftarları arasında yaşanan husumetleri ortadan kaldırmak için bir fırsat olarak kullanmamız lazım" dedi.

Gümüşdağ, "Futbolun değerlerine bir an önce yeniden kavuşabilmesi için atılması gereken somut adımlar adına, üzerimize düşen her şeyi yapacağımıza söz veriyoruz" şeklinde konuştu.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın