Kadıköy'de beraberlik
Spor Toto Süper Lig'in 5. hafta kapanış maçında Fenerbahçe, kendi sahasında Trabzonspor ile 0-0 berabere kalarak, 2 puan yitirdi.

İSTANBUL
Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.
4. dakikada Gökhan'ın orta sahaya yakın yerden sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Sow'un müsait durumda penaltı noktasının biraz gerisinden vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üzerinden auta çıktı.
12. dakikada Sapara'nın ceza alanının dışında uzak noktadan sert şutunda, kaleci Volkan Demirel'in tokatladığı top üst direğe de çarparak oyun alanına dönerken, sonrasında Fenerbahçe topa sahip oldu.
22. dakikada Trabzonspor ceza yayı önünde Zokora'dan topu kapan Alex'in ceza yayı içinden vuruşunda, yan direkten dönen topu savunma uzaklaştırdı.
Aynı dakikada ani gelişen Trabzonspor atağında soldan ceza alanına giren Olcan'ın vuruşunda, top üstten auta çıktı.
31. dakikada soldan Alex'in kullandığı korner atışında ceza alanı içinde Mehmet Topuz'un kafa vuruşunda, yerden seken top yandan auta çıktı.
34. dakikada Alanzinho'nun ceza alanı dışından sağ çaprazdan vuruşunda, kaleci Volkan Demirel üzerine gelen topu kontrol etti.
ilk devre 0-0 eşitlikle sona erdi
Karşılaşmanın ikinci yarısına tutuk başlayan Fenerbahçe, bu yarının ilk dakikalarında gol pozisyonu üretemezken rakibinin atakları karşısında zorlandı.
İkinci yarıya baskılı başlayan Trabzonspor, bu yarının ilk 15 dakikasında rakip kalede geliştirdiği ataklarda golü bulamadı. İlk 15 dakikadan sonra Fenerbahçe'nin ataklarında savunmasında gole izin vermeyen bordo-mavililerde, 74. dakikada Sapara topu çizgiden çıkarttı. Karşılaşmanın kalan dakikalarına ani ataklarla Fenerbahçe kalesinde gol pozisyonları bulan Trabzonspor'da Henrique'nin bir şutu direkten dönerken, Olcan yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Trabzonspor, İstanbul deplasmanından 1 puanla ayrıldı.
Fenerbahçe, Trabzonspor ile kendi sahasıda 0-0 berabere kaldı.
Maçın ardından
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile 0-0 berabere kalarak bu sezon ligde Kadıköy'de ilk kez puan yitirdi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bu sezon 2'nci haftada Gaziantepspor'u 3-0 yenen, 4. hafta mücadelesinde Mersin İdmanyurdu karşısında sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan sarı-lacivertliler, bordo-mavili ekip karşısında 5'inci haftayı 0-0 beraberlikle geçti.
Sarı-lacivertli ekip bu sonuçla ligde 5 haftalık bölümde 3'üncü beraberliğini alarak toplamda 6 puan yitirdi.
Fenerbahçe ligin 5'inci haftasının ardından 2 galibiyet 3 beraberlikle toplam 9 puana ulaştı.
UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda Kadıköy'de Fransa'nın Olympique Marsilya takımı karşısında 2-0'lık üstünlük yakaladıktan sonra maçı yediği iki golle 2-2 berabere kalarak tamamlayıp düş kırıklığı yaşayan sarı-lacivertli ekip, ligde sahasında zor anlar yaşadığı Trabzonspor önünde de galibiyetten uzak kaldı.
-''Aykut istifa'' tezahüratı-
Olympique Marsilya maçından sonra az sayıda taraftarın istifa tezahüratı yaptığı teknik direktör Aykut Kocaman'a, bu maçın son bölümünde de az sayıda kadın ve çocuk taraftar da aynı tezahüratta bulundu.
-Alex ligde 9 maçtır gol atamıyor-
Fenerbahçe formasıyla bundan önceki 8 sezonda gol yollarında etkili bir performans ortaya koyan kaptan Alex, ligde 9 maçtır golle buluşamıyor.
Daha önce 2005-2006 sezonunda ligde 8 maçlık bir seride gol atamayan sarı-lacivertli futbolcu, geçen sezonun 32. haftasından sonra başlayan periyotta forma giydiği 9'uncu maçını gol atamadan tamamladı.
Ligde en son geçen sezon 32. haftasında Kadıköy'de Fenerbahçe'nin Bursaspor'u 1-0 yendiği maçta takımının tek golünü kaydeden Brezilyalı futbolcu, daha sonra forma giydiği geçen sezon 5 ve bu sezon da 4 maç olmak üzere son 9 lig maçını golsüz geçti.
2006-2007 (19 gol) ve 2010-2011 (28 gol) sezonlarında gol kralı olan Alex, ligde 2004-2005 sezonunda 24, 2005-2006 sezonunda 15, 2007-2008 sezonunda 14, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında 11'er, 2011-2012 sezonunda da 14 gol kaydetti.
-Notlar-
-Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman karşılaşmanın 77. dakikasında Stoch'un yerine Cristian, Mehmet Topuz'un yerine de Semih Şentürk'ü oyuna aldıysa da bu hamlesi skoru değiştirmeye yetmedi. Kocaman, 84. dakikada da Sow'un yerine Recep Niyaz'ı oyuna dahil etti.
-Maçın uzatma dakikaları oynanırken az sayıda kadın taraftar tribünde ''Aykut istifa'' şeklinde tempo tuttu.