Dolar
40.65
Euro
47.11
Altın
3,363.37
ETH/USDT
3,463.10
BTC/USDT
113,751.00
BIST 100
10,746.98
Spor, spor gündemi, arşiv, akdeniz oyunları

"İstemeyerek" başladığı judoda madalya kazandı

Artistik cimnastikle spor hayatına başlayan Milli sporcu Arça, istemeyerek geçtiği judoda bronz madalyanın sahibi oldu.

22.06.2013 - Güncelleme : 22.06.2013
"İstemeyerek" başladığı judoda madalya kazandı

MERSİN (AA) - Kerem Kocalar 

17. Akdeniz Oyunları kapsamında judo kadınlar 52 kilo müsabakalarında bronz madalya kazanan milli sporcu Ayşe Saadet Arça'nın 7 yaşındayken artistik cimnastikle spor hayatına başladığı 3 ay sonra da antrenörünün tavsiyesiyle judoyla ilgilenmeye başladığı öğrenildi.

Altın madalya kazanabilmeyi çok istemesine rağmen bunu başaramadığı için üzgün olduğunu dile getiren Arça, "Ama bronz madalya da benim için çok önemli. Bu gururu yaşadığım için şükrediyorum. Çünkü burası kendimi geliştirebilmem, heyecanımı yenmem ve özgüven kazanabilmem adına çok önemli" dedi.

Sporla 7 yaşındayken tanıştığını ifade eden Arça, judoyla tanışma öyküsünü şöyle anlattı:

"7 yaşındayken artistik cimnastik yapmaya başladım. 3 ay kadar bu sporu yaptıktan sonra antrenörlerim beni judoya yönlendirmeye çalıştı. Aslında ilk başlarda judoya gitmek istememiştim, antrenörlerim ise fiziğimin judoya çok yatkın olduğunu söylüyorlardı. Antrenörlerim artistik cimnastiği bıraktıktan sonra beni 3 ay boyunca judo salonlarına götürdüler. İstemediğim için bu süre içerisinde hiç bir idmana çıkmadım. Devamlı salonda çalışanları izledim. Daha sonra yavaş yavaş judoya alıştım. Şimdilerde ise judo benim için bir yaşam biçimi haline geldi. Sürekli bu sporla içli dışlıyım. Keşke daha önce judoya başlasaymışım."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın