İSTANBUL
Ligdeki tek Türk temsilcisi Trabzonspor, J Grubu'nda Polonya temsilcisi Legia Varşova ile deplasmanda karşılaşacak. Grubun diğer maçında ise İtalyan ekibi Lazio, Güney Kıbrıs temsilcisi Apollon'u konuk edecek.
Trabzonspor, özel uçak ile Varşova'ya gitti.
Taraftarlar, basın mensupları ve yöneticilerin de yer aldığı 140 kişilik kafile, 09.00'da özel uçak ile başkent Varşova'ya hareket etti.
Kafilede, Elazığspor ile oynanılan maçta sakatlanan Yusuf Erdoğan'ın yanı sıra genç oyuncular Zeki, Abdülkadir ve Caner yer almadı. 3 Ekim'de Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Lazio ile yapılan grubun üçüncü maçında sakatlanan Arjantinli oyuncu Gustavo Colman ise kadroya dahil edildi.
Trabzonspor'un bugün Legia Varşova maçına, "Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Bamba, Aykut Demir, Zokora, Adrian, Colman, Malouda, Olcan, Henrique" onbiri ile çıkması bekleniyor.
Trabzonspor, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 28, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlanan eski adıyla UEFA Kupası'nda 58, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 ve UEFA İntertoto Kupası'nda 8 maç oynadı.
UEFA'da 59'uncu maç
Trabzonspor, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde bugün yapacağı maçla 59'uncu karşılaşmasına çıkacak.
UEFA Kupası'nda ilk olarak 1982-1983 sezonunda Almanya'nın Kaiserslautern takımı ile eşleşen bordo-mavililer, bugüne kadar oynadığı 58 maçın 23'ünde sahadan galibiyetle ayrıldı. 16 maçta berabere kalan bordo-mavililer, 19 maçta da rakiplerine mağlup oldu. Bu maçlarda rakip fileleri 86 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde 82 gol gördü.
UEFA'da en büyük başarısı 3. tur
Trabzonspor, UEFA Kupası'nda en büyük başarısını iki kez 3. tura yükselerek elde etti.
Bordo-mavililer, 1991-1992 sezonunda ilk turda Yugoslavya'nın Gradjanski takımını, 2. turda Fransa'nın Olimpik Lyon takımını elerken, 3. turda Danimarka'nın BK Kopenhag takımına elenerek kupaya veda etti.
Karadeniz ekibi, 1994-1995 sezonunda da 1. turda Romanya'nın Dinamo Bükreş, 2. turda İngiltere'nin Aston Villa takımını eledikten sonra 3. tura yükseldi ancak 3. turda İtalya'nın Lazio takımına elendi.
Devlere karşı zaferler
Trabzonspor, Avrupa sınavlarında güçlü takımlara karşı da başarılı sonuçlar aldı. Bordo-mavililer, 1976-1977 sezonunda İngiltere'nin Liverpool, 1983-1984 sezonunda İtalya'nın Inter, 1990-1991 sezonunda İspanya'nın Barcelona ve 1994-1995 sezonunda ise İngiltere'nin Aston Villa takımını Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 1-0'lık sonuçlarla yenmeyi başardı.
Karadeniz ekibi, 1983-1984 sezonunda yendiği İnter'i 14 Eylül 2011'de oynanılan Şampiyonlar Ligi grup maçında da 1-0 mağlup ederek Avrupa'da adından söz ettirmişti.
En farklı galibiyeti Arnavutluk takımı karşısında aldı
Bordo-mavililer, Avrupa Kupalarında en farklı galibiyetini Arnavutluk'un Vllaznia takımı karşısında aldı. Karadeniz ekibi, 2007-2008 sezonunda UEFA Intertoto Kupası'nda Arnavutluk temsilcisini sahasında 6-0'lık sonuçla mağlup ederek, 106 maçtaki en farklı galibiyetine imza attı.