TRABZON
Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın son maçında Eskişehirspor'u yenerek bu sezon ilk kez üst üste 3. galibiyetini almak isteyen Trabzonspor, beklediği sonucu alamadı.
Maçın 26. dakikasında Diego'nun pasında ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Kamara, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Onur'un sağından filelerle buluşturdu ve konuk ekibi 1-0 öne geçirdi.
Golden 3 dakika sonra Malecki'nin pasında, Soner ve Bamba'nın müdahale edemediği topla buluşan Necati, aşırtma bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.
Karşılaşmanın ilk yarısı Eskişehirspor'un 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.
Maçın ilk yarısında istediği oyunu sahaya yansıtmaktan uzak bir görüntü çizen bordo-mavili ekip ikinci yarı da da aradığını bulamadı.
Mücadelenin 65. dakikasında Trabzonspor yarı sahasına yakın bir yerden aldığı topla ceza alanına hareketlenen Servet, önce Colman, ardından da Emerson ve Bamba'dan sıyrılıp meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 3'e çıkardı.
Bu dakikadan sonra her iki takımın da çabası skoru değiştirmeye yetmedi ve Eskişehirspor Trabzon deplasmanından 3-0 galip ayrıldı.
Tarihi yenilgi
Ligin 9. haftasında Bursaspor'a tarihinde ilk kez sahasında mağlup olan bordo-mavililer, bu sonuçla Eskişehirspor'a da tarihinde ilk kez sahasında mağlup oldu.
Maçın ardından
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş maçın ardından yaptığı açıklamada, ''İyi başladığımız maçı kötü bir skorla bitirdik'' dedi.
Adrian
Trabzonspor'un Polonyalı oyuncusu Adrian da ''İlk 25 dakikalık bölümde iyi oynadık sonra kötü, aptalca goller yedik'' ifadelerini kullandı.
Ersun Yanal
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise ''Trabzonspor'un yumuşak bir oyunu vardı. Geriye koşmakta zorlandılar. Biz de verdikleri alanları kullanmakta becerili olduk'' şeklinde konuştu.
Necati Ateş
Eskişehirspor'un golcü oyuncusu Necati Ateş ise Trabzonspor karşısında iyi oynayarak net bir galibiyet aldıklarını söyledi.