
CSKA Moskova ile golsüz berabere kalan Trabzonspor, grupta rakibinin önüne geçmeyi başaramadı.***
TRABZON
Grupta aynı puana sahip olduğu CSKA Moskova karşısına mutlak galibiyet hedefiyle çıkan bordo-mavililer, ilk yarıda net gol pozisyonları üretmekte zorlandı. Karadeniz ekibi, defansın arkasına atılan toplarda, ofsayt taktiği uygulayan rakibinin bu taktiğinde başarılı olmasına engel olamadı.
CSKA Moskova ise ilk yarının başında ve sonlarında Doumbia'nın ayağından, diğerinde ise Vagner Love ile üç net gol fırsatını değerlendiremedi. Doumbia'nın şutlarının birinde gol çizgisinde Giray, diğerinde ise kaleci Tolga gole izin vermediler.
2. dakikada ceza alanı içinde kaleci Tolga'yı geçen Doumbia'nın sol çaprazdan yerden vuruşunda çizgi üzerindeki Giray, topu uzaklaştırarak büyük bir tehlikeyi önledi.
10. dakikada Adrian'ın ceza alanı çizgisinin önünden attığı şutta top, az farkla üstten auta gitti.
32. dakikada Colman'ın sağdan ortasında ceza alanı içindeki Vasili Berezutski ile girdiği mücadelede topu önünde bulan Burak'ın şutunda meşin yuvarlak, direğin yanından auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.
İkinci yarı
İkinci yarıda alan savunması yapan ve kontra ataklarla gol arayan rakibi karşısında çok sayıda pas hatası yaparak oynayan Trabzonspor, bulduğu pozisyonlarda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayınca, gruptaki 4'üncü maçından 1 puanla ayrıldı.
72. dakikada iki Fildişi Sahilli oyuncunun mücadelesinde Daumbia, Zokora'yı düşürünce gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
88. dakikada Cauna'nın soldan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içindeki Vasili Berezutski'nin kafayla dokunduğu ve kaleye yönelen topu kaleci Tolga, parmaklarının ucuyla kornere gönderdi. Ancak, karşılaşmanın hakemi Mallenco, aut atışına karar verdi.
90+2. dakikada Colman'ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanında iyi yükselen Celustka'nın kafa vuruşunda yan direkten dönen top, savunmaya çarparak yeniden kornere gitti.
Kalan dakikalardaki ataklardan her iki takım da gol bulamadı ve karşılaşma 0-0 sona erdi.
Hedef 4 puandı, 1'de kaldık
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda CSKA Moskova ile golsüz berabere kalan Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, rakipleriyle art arda yaptıkları 2 maçta 4 puan hedeflediklerini, ancak 1 puanda kaldıklarını söyledi.
''CSKA Moskava karşısında maçı kazansaydık büyük avantaj yakalayacaktık' diyen tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:
''10 kişi kaldıktan sonra daha etkili oyun anlayışımızı hayata geçiremedik, bu eksikti. Aklımızı iyi kullanıp rahat oynayıp etkili atak yapma konusunda sıkıntı yaşadık. Rakip daha soğukkanlıydı, preslerde güçlü kaldı. Zaman zaman defansta başarılı olduk ama top kullanmada sıkıntı yaşadık. O yüzden kaybettiğimiz 2 puan nedeniyle üzüntülüyüz.''
Maçın hakkı beraberlikti
CSKA Moskova'nın teknik direktörü Leonid Slutski, ''Maçın hakkı beraberlikti'' dedi.
Averajla üçüncü
Haftaya 4 puan ile aynı puanda bulunduğu CSKA Moskova'nın averajla gerisinde üçüncü sırada giren bordo-mavililer, son 20 dakikada 10 kişi kalan rakibi karşısında galibiyet elde edemedi.
Grubunda daha önce Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Fransa'nın Lille takımı ile 1-1 berabere kalan Karadeniz ekibi, sahasındaki ikinci maçından da beraberlikle ayrıldı.
Bordo-mavililer, dördüncü maç sonunda 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi ile 5 puan topladı.