Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv

Fenerbahçelilerin "adalet" yürüyüşü

Fenerbahçelilerin düzenlediği "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşü sona erdi.

16.02.2014 - Güncelleme : 16.02.2014
Fenerbahçelilerin "adalet" yürüyüşü

İSTANBUL

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşü sona erdi.

Bağdat Caddesi'nde Şaşkınbakkal'da başlayan ve binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı önünde sona erdi. 

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı, yaklaşık 3 saat süren yürüyüşte, üzerilerinde Galatasaray ve Beşiktaş forması veya atkısı bulunan bazı kişiler de yer aldı. 

Yıldırım taraftarları selamladı

Bir aracın üzerinde yürüyüşe katılan Aziz Yıldırım, güzergah boyunca elindeki Türk ve Fenerbahçe bayraklarını sallayarak, taraftarları selamladı.

Yürüyüş güzergahında yol kenarında bekleyen sarı-lacivertli taraftarlar, Yıldırım geçtiği sırada tezahüratlarla başkana sevgi gösterisinde bulundu. Aziz Yıldırım, evlerin balkonlarından ve pencerelerinden Türk ve Fenerbahçe bayraklarıyla yürüyüşe destek verenlere de el salladı. 

Aziz Yıldırım, yürüyüş sırasında zaman zaman aracını durdurarak, başka takım taraftarlarının kendisine uzattıkları takımlarının atkısını alıp, boynuna taktı. Kısa sürede Yıldırım'ın boynunda birçok takımın atkısı oldu. 

Taraftarlar yürüyüş boyunca "Dik dur eğilme, taraftarın seninle", "Her yer Aziz, her yer Yıldırım" şeklinde tempo tutarken, Fenerbahçe ile ilgili de tezahüratlar yaptı. Yürüyüşe katılanlar ayrıca "Adil Yargılanmak İstiyoruz", "Fenerbahçe İçin Adalet", "Tüm Haksızlıklar İçin Adalet", "Türkiye İçin Adalet" yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüş sırasında taraftarlar zaman zaman siyasi içerikli sloganlar atarken, başkan Yıldırım el hareketiyle bu sloganları engellemeye çalıştı. 

Bu arada, yürüyüşe İşçi Partisi (İP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı sanatçı Levent Kırca, İP Kadıköy Belediye Başkan Adayı tiyatro sanatçısı Suzan Aksoy, İP Şişli Belediye Başkan Adayı gazeteci yazar Ümit Ertaç Zileli de katıldı. 

 GSStore'a "Adalete Fener Yak" yazısı

Yürüyüş sırasında Bağdat Caddesi'nde bulunan GSStore'un önünden geçen sarı-lacivertli taraftarlar, mağazaya "Adalete Fener Yak" yazısı yapıştırdılar.

Taraftarlar mağazanın kepengine ve özellikle GS yazısının ve ambleminin bulunduğu yerlere "Adalete Fener Yak" yazısını yapıştırdı ve mağazanın önünde fotoğraf çektirdi. 

Bazı taraftarlar mağazanın güvenlik kamerasına ellerindeki sopalarla zarar vermeye çalıştı, ancak diğer taraftarların uyarısıyla oradan ayrıldılar.

İnşaat işçilerden yürüyüşe destek

Aziz Yıldırım'ın üzerinde bulunduğu araç Bağdat Caddesi'nde bir inşaatın yanından geçerken, inşaatta çalışan işçiler alkışlarla yürüyüşe destek verdi. 

Bu sırada aracı durduran Yıldırım, inşaat işçilerine el sallarken, sarı-lacivertli taraftarlar da "Helal olsun size" diye bağırdı. 

Yürüyüş güzergahı boyunca yol kenarlarında kafelerde, mağazalardaki bulunan ve yolda bekleyen taraftarlar da destek verirken, Aziz Yıldırım'ı taşıyan araç stada geldiğinde buradaki taraftarlar tezahüratlarla Yıldırım'ı karşıladı. Aziz Yıldırım, buradaki taraftarları da selamlayarak stada girdi. 

Yürüyüşe sarı-lacivertli formalarla katılan çok sayıda taraftarlar Fenerbahçe ve Türk bayraklarının yanı sıra Atatürk posterleri de taşıdı. 

Başkan Aziz Yıldırım'ın yer aldığı aracın önünde bir ambülans da yürüyüş boyunca hazır bulundu. 

"Çok önemli bir adalet yürüyüşü"

Fenerbahçe Kulübü Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Hakkı Yılmaz, etkinliğe dünyanın her yerinden katılımcıların olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çok önemli bir adalet yürüyüşü. Bu yürüyüş başkanının, Fenerbahçe'nin üstünde bir yürüyüş. Bu insanları görünce içim kabarıyor. Fenerbahçe sevgisi olduğu müddetçe Fenerbahçe'nin kimseye ihtiyacı yok. Geçici sorunlar da hallolacak. Türkiye'nin dünyanın her yerinden insan var. Bana sorarsanız bu Fenerbahçe'nin ötesinde. Herkesin dik duruşa, adaletli duruşa ihtiyacı var. Sonunda ne olur bilemem. Fenerbahçeliler burada kendilerini ifade ediyor."

Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ise şöyle konuştu:

"3 Temmuz’dan itibaren taraftarlarımız direniyor. Bundan sonrası Türkiye için aydınlık ışıkların yanacağı süreç olacak. Bizim zamanında konuştuğumuz ve konuşmaya devam ettiğimi masumiyet ilkesi, tapeler gibi konuları bugün Türkiye söylüyor. Türkiye bir yere varacaksa adil yargılama, bağımsız yargı ile varacak. İnşallah Türkiye hayırlı bir yola girdi. İnşallah sonuç alınacak. ÖYM'ler tartışılıyor. Buralarda Fenerbahçe'nin dışında başka insanlarda yargılandı. Hala cezaları infaz ediliyor. Adalet herkes için bir bütün."

Sarı-lacivertli kulübün eski asbaşkanlarından Ali Koç da 3 Temmuz'u unutmadıklarını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Burada tarihi bir gün yaşanıyor. Sadece camiamız için değil çocuklarımızın geleceği için de tarihi bir gün. 3 Temmuz'u unutmadık. Türkiye geleceği için bu yürüyüşe katılanlar, Fenerbahçe için, Türkiye için adalet istiyor. İnşallah devletimiz, hükümetimiz bir şekilde bunu çözüme kavuştururlar. Fenerbahçe sadece spor kulübü değil. Tarih bir gün gerçekleri yazacak. Doğru çalışan hukukun rengi olmaz." 

Muhabir: Ali Tunçay -Emrah Oktay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın