İSTANBUL - Çetin Arslancan
Fiyapı İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbiyi hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Göçek'in yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ile Orkun Aktaş yapacak. Derbinin dördüncü hakemi ise Serkan Çınar.
34 haftalık Lig Grubu'nu 77 puanla lider tamamlayan Galatasaray, 39 puanla, 55 puanla 4. sırada tamamlayan Beşiktaş ise 28 puanla Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'na start verecek.
Bu sezon hiç derbi kazanamayan ev sahibi Beşiktaş, büyük taraftar desteği altında oynayacağı dev maçtan 3 puanla ayrılarak, zirvede puan farkını azaltmak ve umut tazelemek istiyor. Taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek, bu sezon hiç derbi kaybetmeyen lider Galatasaray ise, Lig Grubu'ndaki puan avantajını korumak amacıyla Dolmabahçe'nin çimlerine çıkacak.
Beşiktaş'ta Hugo Almeida ve Egemen Korkmaz, Galatasaray'da ise Emre Çolak, kırmızı kart cezaları nedeniyle derbide forma giyemeyecek.
88 yıllık rekabet
Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 88 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 328 maçın 114'ünü Galatasaray, 105'ini Beşiktaş kazanırken, 109 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.
Sarı-kırmızılıların toplam 459 golüne, siyah-beyazlılar 435 golle karşılık verdi.
Ezeli rekabetten ilginç notlar
Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki 88 yıllık rekabette ilk golü Beşiktaşlı Refik Osman Top, son golü ise Galatasaray'dan Elmander attı.
Rekabetin ''Gol Kralı'' 29 golle Beşiktaşlı Hakkı Yeten. Galatasaraylı Gündüz Kılıç, 5 golle, bir maçta en fazla gol atan futbolcu.
Ezeli rakiplerin 2007-2008 sezonunun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda yaptıkları derbi maç, seyircisiz oynanarak, tarihe geçti.
Güvenlik üst düzeyde
Derbiyi, stattaki basın tribünün kapasitesi oranında 170 gazeteci ile saha içinde 100'e yakın foto muhabirinin takip edeceği, basın tribününe yapılan birçok başvurunun ise kısıtlı kapasite nedeniyle geri çevrildiği açıklandı.
Maçta toplam 1833 güvenlik personeli görev yapacak.