Spor

Dünyanın en iyi okçuları Ordu'da buluşacak

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, "Malazgirt Zaferi 2. Ödüllü Uluslararası Okçuluk Yarışması'na dünyanın en iyi okçuları katılacak." dedi.

06.08.2018 - Güncelleme : 06.08.2018
Dünyanın en iyi okçuları Ordu'da buluşacak

ORDU

Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu'da 14-16 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Malazgirt Zaferi 2. Ödüllü Uluslararası Okçuluk Yarışması'na dünyanın en iyi okçularının katılacağını söyledi.

Mustafa Genç, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'da ilk kez böylesine büyük bir okçuluk turnuvasının olacağını belirtti.

Turnuvada dünyanın en iyi okçularının yer alacağına dikkati çeken Genç, "Başta dünya şampiyonu Mete Gazoz olmak üzere Azerbaycan'dan, Gürcistan'dan ve birçok ülkeden en iyi okçular ülkemize gelecekler. Bu anlamda da toplam 200'e yakın sporcu ilimizde yapılacak bu turnuvada birinci olmak için mücadele edecek." diye konuştu.

Genç, Ordu'da yapılacak bu yarışmanın okçuluk alanında ilk olacağını ve bunun da heyecanının yaşadıklarına işaret ederek, "Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanlığıyla organize ettiğimiz bu yarışmaya gerçekten üst düzey sporcular gelecek. Bu turnuva gerek ilimizin tanıtımı gerekse Ordumuzdaki sporun gelişimi anlamında bize çok önemli bir faydası olacaktır." açıklamasını yaptı.

Ordu'da okçuluk branşının giderek yaygınlaştığını aktaran Genç, "Ordu'da üç dört ilçemizde okçuluk branşı var ve biz de burada ata sporumuz olan okçuluğu geliştirmek istiyoruz. Bu yarışmayla inşallah ilimizde okçuluk daha da iyi bir ivme kazanacak ve çok iyi yerlere gelecektir. Ben bütün Orduluları okçuluk yarışmasında okçularımıza destek vermek için Tayfun Gürsoy Parkı'na davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hayati Akçay


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın