İSTANBUL
Spor Toto Süper Lig'de 5. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 22 Eylül Pazar günü Beşiktaş ile Galatasaray arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak derbi maçı Fırat Aydınus yönetecek.
Süper Lig'de 20, 21, 22 ve 23 Eylül tarihlerinde oynanacak 5. hafta maçlarında düdük çalacak hakemler şöyle:
20 Eylül Cuma:
20.00 Kardemir Karabükspor-Kayseri Erciyesspor: Ali Palabıyık
20.00 Akhisar Belediyespor-Gaziantespspor: Suat Arslanboğa
21 Eylül Cumartesi:
18.00 Torku Konyaspor-Gençlerbirliği: Barış Şimşek
18.00 Sivasspor-Kasımpaşa: Halis Özkahya
20.30 Fenerbahçe-Elazığspor: Yunus Yıldırım
20.30 Eskişehirspor-Medical Park Antalyaspor: Mete Kalkavan
22 Eylül Pazar:
17.00 Çaykur Rizespor-Bursaspor: İlker Meral
19.00 Beşiktaş-Galatasaray: Fırat Aydınus
23 Eylül Pazartesi:
20.00 Kayserispor-Trabzonspor: Süleyman Abay.
Fırat Aydınus 19. derbi maçına çıkacak
FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında 22 Eylül Pazar günü yapılacak Beşiktaş-Galatasaray maçıyla kariyerindeki 19. derbiye çıkacak.
Süper Lig'de 2003-2004 sezonundan bu yana düdük çalan 39 yaşındaki Aydınus, şu ana kadar 18 derbide görev aldı.
İstanbul bölgesi hakemi Aydınus, 5 kez de Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbi maçlara atandı. Bu karşılaşmalarda Galatasaray 3, Beşiktaş ise 1 kez sahadan galibiyetle ayrıldı, bir karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı. Galatasaraylı futbolcular 8 kez gol sevinci yaşarken, Beşiktaşlı oyuncular, sarı-kırmızIlı fileleri 6 kez havalandırdı.
Siyah-beyazlılar, Aydınus'un yönettiği maçlarda Galatasaray'a karşı tek galibiyetini 2006-2007 sezonunun 23. haftasında sahasında 2-1'lik skorla aldı.