Dolar
32.21
Euro
34.70
Altın
2,352.63
ETH/USDT
2,871.10
BTC/USDT
60,881.00
BIST 100
10,218.58
Spor

Demirören TFF Başkanı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa Yıldırım Demirören seçildi. 

26.02.2012 - Güncelleme : 26.02.2012
Demirören TFF Başkanı

demiroren 2702

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa Yıldırım Demirören seçildi. ***

ANKARA

Demirören TFF Başkanı
Türk futbolu başkanını seçiyor
Demirören TFF Başkanı

Ankara'daki JW Marriott Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda, divan başkanı Yalçın Karadeniz, yapılan oylama sonucunda geçerli 229 oyun 221'ini alan Yıldırım Demirören'in TFF'nin yeni başkanı olarak seçildiğini bildirdi. Yıldırım Demirören TFF'nin 41. başkanı oldu.
Demirören'in Yönetim Kurulu asil ve yedek listesi ile Denetleme Kurulu şu isimlerden oluştu:
Yönetim kurulu asil üyeler:
Servet Yardımcı, Mehmet Ufuk Özerten, Arif Koşar, Fethi Heper, Ergün Tekin, Hakan Kanık, Cengiz Zülfikaroğlu; Mehmet Baykan, Selim Koray, Taylan Üner, Faruk Öksüz, Mustafa Beyazlı, Talat Yılmaz, Edip Eren
Yönetim kurulu yedek üyeler:
Ali Rıza Koç, Mete Düren, Necdet Ali Ateş, Serhat Soysal, Atilla Bingöl, Yemen Ekşioğlu, Ali Düşmez, Emre Alkin, Zafer Tırpançeker, Cevat Ay, Mustafa Yolbulan, Ayhan Erdem, Mustafa Küçükmeral, Akın Şatıroğlu.
Denetleme kurulu asil üyeler: 
Hamdi Topçu, İsmail Gerçek, Hakkı Koçak, Mehmet Ali Kaynar, Birol Acar
Denetleme kurulu yedek üyeler: 
Kazım Çalışkan, Tayyip Yaşar, Rafet Kalkan, Mustafa Öcalan, Veysel Ekmen

Herkese teşekkür ediyorum
Demirören,"Bana oy veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu gemide her beraberiz. Bu gemiyi de sizlerin desteğiyle düzlüğe çıkaracağız. Ne karar alırsak alalım sizlerle paylaşarak alacağız. Allah mahçup etmesin, bir yola çıktık. Zorluklar aşılmak için vardır. Biz de bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Herkese teşekkür ederim. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Demirören: Zorlukları birlikte aşacağız
Demirören,seçim öncesi yaptığı konuşmasına başkan adaylığından çekilen Ata Aksu'ya teşekkür ederek başladı, ''Türk futbolu adına kendisine teşekkür ediyorum'' dedi.
Demirören, zorlukların, aşmak için var olduğunu belirterek, ''Biliyoruz ki çok zor bir görev alıyoruz. Bu zorlukları da hep birlikte aşacağız. Türk futbolunun en büyük sorunlarından biri ekonomisi diğeri ise altyapı. Bizler UEFA ile diyaloglarımızı en iyi şekilde kurup Türk futbolunu kaostan çıkarmanın yolunu arayacağız'' diye konuştu.

UEFA toplantısına tertemiz çıkmak istiyoruz
Demirören, artık eski defterleri kapatarak yeni sayfalar açmak zorunda olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
''(Fenerbahçemiz) dedim, eleştirildim. Hayır efendim. (Trabzonsporumuz, Bursasporumuz, Elazığsporumuz) diyorum. Bizler bu noktaya gelirsek Türk futboluna çağ atlatmış oluruz. Türk futbolunu holiganizmden kurtarmak zorundayız. Benim için temeli olmayan bina sağlam bina değildir. Bizim temelimiz Bank Asya 1.Lig, 2. Lig, 3. Lig'dir. Önce onları sağlamlaştıracağız. Ben sizlerden destek bekliyorum. Hata yapmayan insan, çalışmayan insandır. Ben ve arkadaşlarım 24 saat çalışıp bu sıkıntıları bitirip UEFA toplantısına tertemiz çıkmak istiyoruz.''

Ata Aksu ile Erdal Alkış çekildi
Ata Aksu, olağanüstü genel kurulu öncesi yaptığı açıklamada, ''Sayın Yıldırım Demirören'in, Türk futboluna içinden çıkılmaz bir hal aldıran şike ve teşvik iddialarını karara bağlarken, Türk futbolunun gücünü de göz ardı etmeden, karşılıklı uzlaşmayla FIFA ve UEFA normlarına uygun hareket edeceğini bize ve kamuoyuna ifade etmesini taahhüt kabul ederek, her türlü eleştiri ve tenkit haklarımızı saklı tutarak, TFF başkan adaylığından çekiliyorum'' diyerek, adaylıktan çekildi.
Bu arada Genel Kurul öncesi 21 adaydan birisi olan Erdal Alkış da çekildiğini açıkladı. 
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, ''Gerek dün akşamdan beri olan gelişmeler, gerekse Yıldırım Demirören'in beyanatları bizi rahatlatmış görünüyor'' dedi.

Bursaspor Genel Kurula katılmadı
Bu arada Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, şunları söyledi:
''Başından beri Bursaspor Kulübü olarak tavrımız belli. Ata Aksu çekildikten sonra başka adaylar olsaydı, duruma bakardık, değerlendirirdik. Ona göre bir tavrımız olabilirdi ama tek aday olarak girdikten sonra, bizim de tavrımız baştan beri belli. Bu nedenle toplantıya katılmanın da bir anlamı yok. Delege arkadaşlarımızla birlikte toplantıya katılmadan Bursa'ya dönüyoruz.''

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın