Dolar
38.57
Euro
43.58
Altın
3,240.74
ETH/USDT
1,836.00
BTC/USDT
96,556.00
BIST 100
9,167.58
Spor

Cim Bom'da 3000. gol heyecanı

Başkentte Ankaragücü'ne konuk olacak Galatasaray, 54. sezonuna başladığı ligde rakip fileleri 3000. kez havalandırmaya çok yakın.

01.10.2011 - Güncelleme : 01.10.2011
Cim Bom'da 3000. gol heyecanı

gs sevinc_600_s

Başkentte Ankaragücü'ne konuk olacak Galatasaray, 54. sezonuna başladığı ligde rakip fileleri 3000. kez havalandırmaya çok yakın.***

İSTANBUL - Mehmet Fatih Duman

Cim Bom'da 3000. gol heyecanı

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Ankaragücü'ne konuk olacak Galatasaray, 54. sezonuna başladığı ligde rakip fileleri 3000. kez havalandırmaya çok yakın. 
Türkiye 1. Futbol Ligi olarak 1959 yılında başlayan ve bugün Spor Toto Süper Lig adıyla 54. sezonu oynanan organizasyonda şimdiye dek toplam 1736 maça çıkan sarı kırmızılı takım, rakip fileleri 2 bin 999 kez havalandırmayı başarırken, Ankaragücü maçında bulacağı olası bir gol ''Cim Bom''un lig tarihindeki 3000. golü olacak.
Galatasaray'ın Ankaragücü karşısında olası ilk golünü atacak oyuncu, takımının ligdeki 3000. golüne imza atmakla birlikte, kendi adını da tarihe yazdırmayı başaracak.

İlk goller efsaneden
Galatasaray'ın lig tarihindeki ilk golleri, takımın en önemli efsane isimlerinden Metin Oktay tarafından atıldı.
1959 sezonunun ilk maçında 21 Şubat 1959 tarihinde deplasmanda Ankara Demirspor'a konuk olan Galatasaray maçı 2-0 kazanırken, her iki golü de atan Metin Oktay, adını bir kez daha tarihe yazdırmayı başardı

1000. gol Turgay İnan'ın
Sarı-kırmızılı ekibin lig tarihinde rakip filelere göndermeyi başardığı 1000. gol, 1978-79 sezonunda Turgay İnan'ın ayağından geldi.
Galatasaray'ın ligde kaydettiği 2000. gol ise 15 yıl önce Hakan Ünsal tarafından atıldı.

Ligde 93. randevu
Galatasaray ile Ankaragücü, lig tarihinde bugün saat 19:00'da Ankara 19 Mayıs Stadı'nda 93. kez karşı karşıya gelecek.
İki takım arasında ligde şimdiye dek yapılan 92 maçta Galatasaray'ın galibiyet sayısında 57-16 gibi büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. Taraflar, 19 maçta ise eşitliği bozamadı.
Galatasaray'ın attığı toplam 186 gole, başkentin sarı-lacivertli ekibi 81 golle karşılık verebildi.
İki takım arasında geçen sezon yapılan maçları Ankaragücü, İstanbul'da 4-2, Ankara'da da 3-2'lik sonuçlarla kazandı.
İki takım arasında ligde yapılan son 4 maçın 3'ünü ise Ankaragücü kazandı.

Ankaragücü maçına hazır
Galatasaray, bu sabah yaptığı antrenmanla Ankaragücü maçı hazırlıklarını tamamladı.
Sarı-kırmızılıların Ankara'da kaldığı otelde yaptığı çalışma, ABD'li performans uzmanı Adam Rotchstein yönetiminde gerçekleştirildi. Çeşitli fiziksel egzersizlerin yapıldığı çalışma, yaklaşık 30 dakika sürdü.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın