
AK Parti MKYK üyesi Kürşad Tüzmen, Formula 1 Yarışları'nın 2013 yılında İstanbul'da yeniden yapılacağına inandığını bildirdi.***
MERSİN - Süleyman Tıraş
Eski Devlet Bakanı ve AK Parti MKYK üyesi Kürşad Tüzmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Formula 1 gece yarışlarının 2012 yılında Hindistan'da yapılacağını, önümüzdeki yıl hazırlıkların yapılması halinde 2013 yılından itibaren de yarışların İstanbul'da yeniden yapılmaya başlanacağına inandığını söyledi.
Tüzmen, yakından takip ettiği Formula 1 yarışlarının, hangi ülkede yapılıyorsa o ülkeye büyük bir tanıtım ve ekonomik girdi sağladığını dile getirdi.
Formula 1 yarışlarının Türkiye için önemine de işaret eden Kürşad Tüzmen, şöyle konuştu:
''Türkiye, Formula 1 yarışları için başlangıçta çok yüksek bir ücret ödemek zorunda kaldı. Gördüğüm kadarıyla bizim Formula 1 yarışlarından çıkmamızın asıl sebebi, bazı aracıların Türkiye aleyhine tutumları nedeniyle son derece maliyetli bir duruma gelmesi ve 40 milyon dolar gibi yüksek bir meblağın her yıl devlet kesesinden ödemek zorunda olmamız. Ancak, diğer ülkelerde reklam gelirleriyle Formula 1 düzenlenirken, Türkiye'nin para ödediğini belirten yetkililer, bu işin bu şekilde gitmeyeceğini söylediler.
Ancak, Formula 1 yarışlarını Türkiye'ye bu fiyatla kim getirdiyse, hesap vermesi lazım. Çünkü, diğer ülkelerde reklam karşılığında yarışlar yapılırken, Türkiye ile 40 milyon dolarla anlaşılması tabii ki kabul edilemez. Bunu, bu şekilde organize edenlerin hesap vermeleri gerekir. Çünkü, Formula 1 gibi bütün dünyanın yakından takip ettiği bir yarışın İstanbul'da yapılmaması, büyük bir kayıp.''