
Şike suçlamasıyla küme düşürülüp sonra birinci lige alınan Yunanistan'ın Olympiakos Volu ve Kavala takımları tekrar 4. lige düşürüldü.***
ATİNA
Yunanistan'da, şike yaptıkları gerekçesiyle lige eksi puanla başlamaları kararlaştırılan Olympiakos Volu ve Kavala futbol takımları, spordan sorumlu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı profesyonel spor komisyonunun (EEA) kararıyla 4. Lig'e düşürüldü.
EEA'nın gerekçeli kararında, Olympiakos Volu ve Kavala takımlarının, şike suçlamasıyla ömür boyu spor müsabakalarına katılmama cezası alan kulüp başkanları Ahilleas Beos ve Makis Psomiadis ile bağlarını tamamen kopardıklarını kanıtlayamamaları üzerine, 4. Lig'e düşürüldükleri belirtildi.
Olympiakos Volu ve Kavala takımları, şike yaptıkları gerekçesiyle kısa bir süre önce Futbol Federasyonunun (EPO) kararıyla küme düşürülmüş, ancak federasyonun tahkim kurulu tarafından tekrar birinci lige alınmıştı.