Dolar
38.59
Euro
43.74
Altın
3,359.80
ETH/USDT
1,809.10
BTC/USDT
94,499.00
BIST 100
9,112.19
Spor

BJK-M.Tel Aviv maçı nerde oynanacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv maçının öngörülen yer ve tarihte oynanacağını söyledi.

08.09.2011 - Güncelleme : 08.09.2011
BJK-M.Tel Aviv maçı nerde oynanacak?

suat-kilic 080911_600

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv maçının öngörülen yer ve tarihte oynanacağını söyledi.***

ANKARA

BJK-Tel Aviv maçı nerde oynanacak

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA Avrupa Ligi'nde 15 Eylül Perşembe günü yapılacak Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv maçının öngörülen yer ve tarihte oynanacağını söyledi.
Konuyla ilgili bakanlıkta bir basın toplantısı düzenleyen bakan Kılıç, maçın tarafsız sahada oynanmasının seslendirildiğini belirterek, ''Bu konuda en küçük haklı talep söz konusu değildir. Futbol karşılaşması öngörülen yer ve tarihte icra edilecektir. İstanbul medeniyetler beşiğidir. Türkiye ile İsrail ile muhtelif konularda sıkıntılar yaşanmaktadır, ancak bu maçın oynanmamasını gerektiren bir durum değildir'' dedi.
İsrail ile Türkiye halkı arasında herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığına dikkati çeken Suat Kılıç, şöyle devam etti:
''Türkiye, gelişen süreçte ölen kişilerin ailesinden özür dilenmesini beklemektedir. Tazminat beklentisi vardır. Türkiye Cumhuriyeti, Gazze'ye uygulanan ablukanın sona erdirilmesini istemektedir. İsrail ekibi, Beşiktaş ile en rahat şekilde maçını oynayacak ve geri dönecektir. Maç üzerinden Türk milletine haksızlık söz konusudur. Özel güvenlik istemeleri söz konusu değildir. Bu talep hoş karşılanmaz. Maçın 15 Eylül tarihinde oynanması, bu tarihte de Filistin Devleti'nin kurulmuş olması tamamen tesadüftür. Bu tarihte başka etkinlikler de söz konusu olabilir. Bu konuda ayrıca sıkıntı olacağına ihtimal vermiyorum. Maçla ilgili söz sahibi UEFA ve FIFA'dır.''

Kulüplerin istekleri
Bakan Kılıç, dün Spor Toto Süper Lig'de yer alan kulüplerin başkanlarının parti düzeyinde buluşmalar gerçekleştirdiğinin hatırlatılması üzerine de yeni çıkan kanunda değişikliğin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın