Kocaman, "Eğer Şampiyonlar Ligi'nde yoksak, niye Süper Lig'deyiz? Süper Lig'deysek de niye Şampiyonlar Ligi'nde yokuz? Federasyon bu ikisinden birinin gereğini yapmalı" dedi.***
İSTANBUL
Aykut Kocaman, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde, Alex'ten sonra gelen takım kaptanları Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel ile birlikte gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.
Federasyonun men kararını değerlendiren Kocaman, ''Son derece saçma bir karar. Ali Koç'un da dün belirttiği gibi, Futbol Federasyonu'nun aynı şekilde gereğini yapmasını çok rica ediyoruz, istiyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde yoksak niye Süper Lig'deyiz? Süper Lig'de devam edeceksek niye Şampiyonlar Ligi'nde değiliz? Federasyon bu ikisinden birinin gereğini yapmalı. Bunu ivedi bir şekilde de bize bildirmeli, yolumuzu belirlemeliyiz. Eğer hala bu konuda bir yaptırım uygulanmayacaksa, açıkçası 'süründürme' olduğu görünüyor'' ifadelerini kullandı.
Kocaman, bir soru üzerine, şampiyonluğu sahada verdikleri mücadeleyle kazandıklarını kaydederek, ''Biz sahada gerçekten iyi oynayıp, kupayı hak ettik. Masa başında Şampiyonlar Ligi hakkımızın alınması onur kırıcıdır'' diye konuştu.
Oluşan durumdan yararlanmaya çalışan kulüpler olduğunu savunan Kocaman, ''Bu kulüplerin zaten çok net bir şekilde yazışmaları da var. Çok net bir şekilde Fenerbahçe'nin gücünün tırpanlanmasından hoşnut olunduğu bir gerçek. Bu fırsatı kullanmaya çalıştıkları çok net'' ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe'nin üzerine kurulmuş bir organizasyon olduğunu ileri süren Kocaman, ''İstenen çok açık. Ne öldürüyorlar, ne güldürüyorlar. 3-4 ay sonra ne olacağı da belli değil. Ortama bakıldığı zaman tamamen Fenerbahçe'nin üzerine kurulmuş bir organizasyon olarak görünüyor. Sadri Şener'in yurt dışı çıkış yasağı hemen kaldırıldı. Gidişat şunu gösteriyor ki, bu oyuncuların, yönetimin, taraftarın gücüyle ayakta kaldığımız süre içinde 3-4 ay sonra küme düşme verilecektir'' dedi.
''Görevinizin başında mısınız?'' şeklinde yöneltilen soruya ise Kocaman, ''Kararımı açıkçası bu olay gerçekleştikten sonra vermiştim ama akıl ve mantıkla alınan kararlardan ziyade şu dönem, duyguların öne çıktığı bir dönem. Belki piyon olarak göründüğümüz bu savaşın içinde yer alabildiğim kadar Fenerbahçe ve oyuncularla beraber yer almaya çalışmak istiyorum'' ifadelerini kullandı.
Volkan Demirel
Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, 2010-2011 futbol sezonunda elde ettikleri şampiyonluğa haksızlık yapıldığını savunarak, ''Bizim nasıl şampiyon olduğumuzu 80 milyon göz gördü'' dedi.
Volkan, Kocaman'ın da dediği gibi bir ''süründürme'' döneminde olduklarını ve bu dönemi dik, gururlu ve güçlü bir şekilde atlatacaklarına inandığını söyledi.
Takım olarak konuşup anlaştıklarını belirten Volkan, ''Federasyonun kararı ne olur bilemeyiz ama bir alt ligden, bembeyaz bir sayfayla... Biz suçluyuz demiyoruz ama hakkımız olan Şampiyonlar Ligi'ne bizi göndermiyor, rakiplerimize veriyorsanız, bizi Süper Lig'de oynatmayın istiyoruz. Bank Asya 1. Lig'den tekrar başlamak istiyoruz'' şeklinde konuştu.
Volkan, "Amatör kümeye bile gitsek Fenerbahçe kalesinde ömrüm elverdiği sürece futbol oynamak istiyorum. Benim gibi bütün arkadaşlarım, yabancı yerli aynı şeyi düşünüyor" dedi.
Emre Belözoğlu
Emre Belözoğlu, Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon elde ettikleri şampiyonluğu, ''Bir gerçek ki, anamızın ak sütü gibi helaldi. Saha içinde kazanılan bir şampiyonluktu'' şeklinde değerlendirdi.
Teknik direktör Aykut Kocaman ve kaleci Volkan Demirel ile birlikte Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Emre, futbolcular olarak kulübün menfaati adına ne varsa yapmaya hazır olduklarını bildirdi.