İSTANBUL - Çetin Arslancan
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda lider Galatasaray ile en yakın takipçisi Fenerbahçe arasında 22 Nisan Pazar günü yapılacak derbi, devlerin şampiyonluk mücadelesi kadar, unvan yarışına da sahne olacak.
Süper Lig'de son 5 sezonun ''büyük'' maçlarda en çok puan toplayan takımı Fenerbahçe ile bu sezon ''büyük'' maç yitirmeyen Galatasaray, Türk Telekom Arena'da kozlarını paylaşacak.
Ligde son 5 sezonda ''Dört Büyükler'' olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un kendi aralarında yaptığı maçlar sonucu Fenerbahçe 62, Galatasaray 43, Beşiktaş 36, Trabzonspor da 31 puan topladı.
Galatasaray ise bu sezon Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile yaptığı 7 maçtan 4'ünü kazandı, 3'ünde berabere kaldı, hiç mağlup olmadı.
Lider Galatasaray, bu sezon Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile yaptığı maçların hiçbirini kaybetmedi.
Sarı-kırmızılı ekip, şampiyonluk yarışındaki rakipleriyle yaptığı 7 maçtan 4'ünü kazandı, 3'ünde berabere kaldı, hiç mağlup olmadı.
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 37 puanla, Galatasaray'ın 5 puan gerisinde ikinci sırada yer alan Fenerbahçe, son 5 sezonda Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'a karşı yaptığı maçlarda rakiplerine büyük üstünlük kurdu.
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki rakiplerine karşı son 5 sezonda büyük puan farkına ulaştı.
Sarı-lacivertli ekip, bu 4 takımın son 5 sezonda kendi aralarında yaptığı maçlar baz alınarak yapılan değerlendirmede Galatasaray'a 19, Beşiktaş'a 26, Trabzonspor'a da 31 puan fark atarak, zirvenin tartışmasız sahibi oldu.
Süper Lig'de son 5 sezonda 4 büyük takımın kendi aralarında yaptığı maçlar sonucu Fenerbahçe 62, Galatasaray 43, Beşiktaş 36, Trabzonspor da 31 puan topladı.
Alex, derbi tarihine geçmeye aday
Fenerbahçe'de, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda 22 Nisan Pazar günü Galatasaray ile yapılacak kritik derbide gözler takım kaptanı Alex de Souza'nın üzerinde olacak.Süper Lig'in son ''Gol Kralı'' Brezilyalı futbolcu, her derbide olduğu gibi pazar günkü dev maçta da takımının gol yollarında en güvendiği isimlerin başında geliyor.
Alex için pazar günkü derbi ayrı bir anlam taşıyor.
Galatasaray filelerini daha önce lig maçlarında 7 kez havalandıran Brezilyalı yıldız, pazar günkü derbide 1 gol daha atarsa, teknik direktörü Aykut Kocaman'ın 8 gollük rekoruna ortak olacak.