
Fenerbahçe'nin olağanüstü genel kurul toplantısı sona erdi.***
İSTANBUL
Fenerbahçe Kulübü'nün futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma sürecinde yaşananlarla ilgili atılan adımların ve izlenen yolun kulüp üyeleriyle paylaşılması amacıyla düzenlen olağanüstü genel kurul toplantısı sona erdi.
Özdemir şunları kaydetti:
''Genel kurulu Fenerbahçeliliğe yakışır bir şekilde, herkese örnek olabilecek, belki dünyaya örnek olabilecek bir kongreyi yapmış bulunmaktayız. 3 bin 114 kişi kongremize iştirak etti. 30 arkadaşımız kürsüye gelip görüşlerini bildirdi. Bir o kadar arkadaşımız da söz almak istediler fakat yorgunluk ve zamanın uzamasından dolayı söz veremedik. Konuşan 30 arkadaşımıza konuşamayan ve buraya gelen 3 bin 114 kişiye başkanımız ve yönetim kurulumuz adına canı yürekten teşekkür ediyoruz.''
Yönetim kurulu üyesi Yasemin Merçil'in, Avukat olduğu, bu nedenle de görüşme sınırı olmadığı için bugün Metris Cezaevi'ne giderek, kongredeki duyguları başkan Yıldırım ve yöneticilere ileteceğini kaydetti.
Nihat Özdemir'in kapanış konuşmasının ardından, genel kurul sona erdi.
Aziz Yıldırım'ın koltuğu boş bırakıldı
Şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Aziz Yıldırım'ın koltuğu boş bırakıldı.
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu olağanüstü genel kurul toplantısında hazır bulunurken, yönetim kurulu masasında genel sekreter Vedat Olcay ile başkan vekili Nihat Özdemir'in oturdukları koltuk arasında bir koltuk boş bırakıldı.
Umutla bekliyoruz
Toplantıda ilk olarak söz alan kulüp başkanvekili Nihat Özdemir, 3 Temmuz sabahından bu yana 104 yıllık kulüp tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadıklarını, başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Altyapı Koordinatörü Cemil Turan ve Mali İşler Koordinatörü Tamer Yelkovan'ın halen tutuklu bulunduğunu belirterek, ''Savcılık henüz iddianamesini yazmış değil. Dosyadaki gizlilik kararı bazı ortamlarca delinmiş, bazı bilgiler çarptırılarak aktarılmıştır. Henüz yöneticilerimize isnat edilen suçlar hakkında net bilgi sahibi değiliz. Avukatlarımız yasal yolları sonuna kadar kullanarak, hem kulübümüzün hem de tutuklu bulunan yöneticilerimizin haklarını savunmaya çalışmaktadır. Bizler de gece gündüz demeden bu çalışmalarını içinde yer alıyoruz. Bir an önce Yüce Türk adaleti önünde kendilerine isnat edilen suçlardan aklanmaları için umutla bekliyoruz'' diye konuştu.
Eski başkanlardan birlik çağrısı
Kulüp eski yöneticisi Vefa Küçük, şike soruşturması sürecinde Fenerbahçe'nin yaşadığını 10 şiddetinde bir depreme benzeterek, ''3 Temmuz'dan sonra başımıza gelen 10 şiddetinde deprem camiamızı sarsmıştır. Temellerini yerinden oynatmıştır ama yıkılmadık, yıkılmayacağız inşallah'' ifadesini kullandı.
Vefa Küçük, mevcut yönetimin 2012 seçimli kongre değil 2015 kongresine kadar görevde kalması gerektiğini savundu.
Ali Şen'den UEFA uyarısı
Birlik ve beraberlik mesajları veren Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, UEFA nezdinde yaşanabileceklerle ilgili yönetim kuruluna ve kongre üyelerine uyarılar yaptı.
Fenerbahçe'yi büyük bir tehlikenin beklediğini vurgulayan Şen, ''UEFA beklenen deliller oluşmuş diye kabul edip, mahkeme kararını beklemeyebilir. UEFA'da yönetmelikler böyle. Bizim lobi yapmamız lazım. Haklı olduğumuz konularda bilmeyenlere fikirlerimizi aktarmamız lazım'' diye konuştu.
UEFA ile de dostane ilişkiler kurmanın daha iyi olacağını kaydeden Şen, ''Bugün kavga günü değildir'' dedi.
Fenerbahçeli eski yönetici Hulusi Belgü de birlik ve beraberliğin önemini vurgulayıp, kendisi ve arkadaşlarının bu dönemde her türlü maddi ve manevi desteğe hazır olduğunu belirtti.
Kongre divan başkanı Talat Yılmaz, olağanüstü genel kurula 3 bin 114 üyenin katıldığını açıkladı.