
Dünya Halter Şampiyonası öncesinde, Nurcan Taylan, İzzet İnce ve Bünyamin Sudaş Milli Takım kadrosundan çıkarıldı.***
PARİS - Özgüner Doğan
Fransa'nın başkenti Paris'te yarın başlayacak olan Dünya Halter Şampiyonası öncesi, sakat olduğunu söyleyen Nurcan Taylan, antrenörlerin yaptığı toplantı sonrası takım kadrosundan çıkarıldı.
Bayan Milli Takımı Antrenörü Talat Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sakat olduğunu söyleyen Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu rekortmen sporcu Nurcan Taylan'ın yarıştırılmamasına karar verdiklerini söyledi.
Dünya Halter Şampiyonası öncesinde, Nurcan Taylan'ın ardından İzzet İnce ile Bünyamin Sudaş da takımdan çıkarıldı.
Erkekler kategorisinde podyuma çıkması planlanan sporculardan 85 kiloda İzzet İnce ile artı 105 kiloda Bünyamin Sudaş da kadrodan çıkarıldı.
Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, yaptığı açıklamada, her iki sporcunun da sakatlıkları nedeniyle ve antrenörlerinin ortak kararıyla kadrodan çıkarıldığını söyledi.
Erkek Milli Takımı Başantrenörü Muharrem Süleymanoğlu ise 2012 Londra Olimpiyat Oyunları kotası için yarıştıracakları 6 sporcunun dışında kalan Sudaş ve İnce'nin, müsabakaların hemen öncesinde isteksiz ve sakat olmaları dolayısıyla yarışmadan çıkarıldıklarını bildirdi.
Bu arada Dünya Halter Şampiyonası'nın resmi açılış töreni yapıldı.