Spor

26. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu başladı

Turun ilk etabını Bike Aid takımından Wolf Justin birinci, Mazowsze Serce Polski takımından Pawlak Tobiasz ikinci ve Wildlife Generation Pro Cyc takımından Castillo Soto üçüncü tamamladı.

Savaş Güler  | 01.04.2021 - Güncelleme : 01.04.2021
26. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu başladı Fotoğraf: Abdullah Coşkun/AA

Konya

Türkiye Bisiklet Federasyonu öncülüğünde, Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerinin sponsorluklarıyla düzenlenen 26. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu Konya'da başladı.

Mevlana Meydanı önünde 136 sporcunun katılımıyla start alan etkinlikte, 15 ülkeden 20 takım yarışıyor.

Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Erol Küçükbakırcı, AA muhabirine, hava koşullarının bu tura engel olmayacağını söyledi.

Startın her gün Mevlana Meydanı'ndan başlayacağını hatırlatan Küçükbakırcı, şöyle konuştu:

"Son 25 yılın en kuvvetli turu yapılıyor. Dört etabın tamamında da Konya'nın her tarafını dolaşacağız. Katılan sporcuların, Konya'dan güzel hatıralarla ülkelerine dönmelerini ve kazasız belasız turu bitirmelerini arzu ediyoruz. Geçen yıl Konya'yı çok beğenerek tekrar kayıt yaptıran Amerikalılar, Fransızlar ve İsviçreliler de burada. Organizasyonun büyümesinde Konya Büyükşehir Belediyesinin önemli katkıları oldu."

Mevlana Meydanı önünde 136 sporcunun katılımıyla start alan yarışmada, 133,5 kilometrelik Konya-İsmil-Çumra etabı geçildi.

Meram Belediyesi önünde sona eren turun ilk etabını Bike Aid takımından Wolf Justin birinci, Mazowsze Serce Polski takımından Pawlak Tobiasz ikinci ve Wildlife Generation Pro Cyc takımından Castillo Soto üçüncü tamamladı.

Dört gün sürecek 26. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu'nun ikinci bölümü olan Konya-Kilistra etabı için sporcular, yarın saat 09.00'da Mevlana Meydanı'ndan start alacak.

Turun üçüncü etapta Konya-Sille, son etapta da Konya-Sarayönü-Ladik güzergahlarında yapılacak ve 4 Nisan Pazar günü sona erecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.