Dolar
32.54
Euro
34.90
Altın
2,331.33
ETH/USDT
3,154.70
BTC/USDT
64,483.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, seçim 2018

Muğla ve Antalya'da yerleşik yabancılar oylarını kullandı

Muğla ve Antalya'da yaşayan yerleşik yabancılar, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti.

24.06.2018 - Güncelleme : 24.06.2018
Muğla ve Antalya'da yerleşik yabancılar oylarını kullandı Fotoğraf: AA/Ali Rıza Akkır

MUĞLA/ANTALYA

Muğla ve ilçelerinde oy kullanma hakları olan yerleşik yabancılar, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti.

Fethiye ilçesi Ölüdeniz Mahallesi'nde yaşayan seçmenler, sabahın erken saatlerinde oy kullanacakları yerlere geldi.

Ölüdeniz İlk ve Ortaokuluna gidenler, listedeki seçmen kağıtlarından isimlerini kontrol edip, oylarını kullandı.

İngiliz asıllı Sara Rebecca Gerçekbilen (27), 10 yıldır Türkiye'de yaşadığını, Fethiye'yi çok sevdiğini söyledi.

Tüm arkadaş ve akrabalarını Türkiye'ye davet ettiğini vurgulayan Gerçekbilen, "Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ediyorum. Vatandaşlığımı yeni aldığım için ilk kez oy kullandım. Bunun mutluluğunu yaşıyorum." dedi.

İngiliz asıllı Jacqueline Dowaz (69) da yıllardır Türkiye'deki seçimlerde oy kullandığını dile getirdi.

Marmaris'in Armutalan ve İçmeler mahallelerinde, yerleşik yabancılar oylarını kullanıp, denize girdi.

Bodrum ilçesinin Bitez Mahallesi'ndeki okullarda da yerleşik yabancılar sandık başına giderek oy kullanmanın mutluluğunu yaşadı.

"2009'dan beri oy kullanıyorum"

Antalya'da ikamet eden ve Türk vatandaşlığı bulunan Ruslar da aileleriyle okullara giderek oylarını kullanmaya devam ediyor.

Konyaaltı ilçesindeki Dr. Cahit Ünver İlkokulu'nda kızıyla oy kullanan Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya merkez ve ilçelerinde 120 bin civarında Rus vatandaşının olduğunu söyledi.

Yaklaşık 40 bin Rus'un Türk vatandaşlığına geçtiğini vurgulayan Balcı, "Antalya'da bugün yaklaşık 40 bin Rus vatandaşı oylarını kullanacak. Ben de oyumu kullandım. 2009'dan bu yana Türkiye'de oy kullanıyorum." dedi.

Demokratik, güzel, güçlü ve bağımsız bir ülkede yaşadıklarını aktaran Balcı, Türkiye'nin daha güçlü olmasını temenni etti.

Seçimlerin hayırlısı olmasını dileyen Balcı, şöyle konuştu:

"Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Türkiye'de mutluyuz, huzurluyuz. Çocuklarım burada doğdu, burada yaşıyor ve okuyor. Antalya'da yaşamaktan çok mutluyuz, iklimi ve insanları çok güzel. Ruslar burada huzur içinde yaşıyorlar. Rusların sayısı her sene artıyor. Rus-Türk evlilikleri artıyor."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.