Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,219.94
ETH/USDT
3,571.70
BTC/USDT
70,793.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, Ramazan 2018

Çarşı pazarda ramazan bereketi

Bursa'da, tarihi Kapalı Çarşı ile pazar yerlerinde ramazan ayı nedeniyle hareketlilik yaşanıyor.

Mustafa Bikeç  | 17.05.2018 - Güncelleme : 17.05.2018
Çarşı pazarda ramazan bereketi

Bursa

BURSA

Bursa'da, tarihi Kapalı Çarşı ile pazar yerleri, ramazan alışverişleri nedeniyle hareketlendi.

Kapalı Çarşı, Uzun Çarşı, Tuzpazarı ve Reyhan gibi eski pazar yerlerinde sıcak havaya rağmen alışveriş yoğunluğu yaşanıyor.

İftar sofralarında ağırlanacak misafirler için hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar, özellikle pazar yerlerini hareketlendirdi. Yaşanan yoğunluk esnafın yüzünü güldürürken, tezgahlarda özellikle hurma, kuru yemiş ve meyve çeşitleri ilgi görüyor.

"Acve hurması, gram ile alınıyor"

Reyhan Pazarı'nda yıllardır hurma satışı yapan Ömer Yılmaz Aytaç, hurma satışlarının ramazan ayında arttığını söyledi.

Her bütçeye uygun hurmanın olduğunu belirten Aytaç, "Medine, Kudüs, Mebrur, Sukari hurmalarımız var. Medine hurması Türk damak tadına yakın. Bunlar sert olduğu için daha uzun süre saklanabiliyor. Acve hurması az üretildiği için fiyatları biraz daha yüksek oluyor. Kilosu 100 lira, bu pahalı olduğu için bunu gram gram alanlar var ama her bütçeye uygun hurmalarımız var. En fazla ilgiyi Medine hurması görüyor." diye konuştu.

"Bu yıl meyve bol olduğu için sıcaklık arttığı zaman fiyatlar da düşecektir"

Pazar esnafından Salih Alagöz de ramazan ayı ile birlikte yoğunluğun başladığını vurgulayarak, "Ramazan ayının yaz aylarına gelmesi nedeniyle insanlar meyvelere yöneliyorlar. Şimdi fiyatlar biraz yüksek. Bu yıl meyve bol olduğu için sıcaklık artığı zaman fiyatlar da düşecektir. Eriğin kilosu 5 lira, çilek 7 lira, şeftali 10 lira, kiraz 5 lira." dedi.

14 yıldır şarküteri işleten Bülent Alkan da "Eski ramazanlara göre fiyatlar biraz yüksek. Vatandaşlar tereyağı, peynir, kaymak, tavuk ve yumurta gibi ürünleri ramazanda daha fazla tercih ediyorlar." diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın