Tarihi Kapalı Çarşı'da bayram hareketliliği
Türkiye'nin en büyük çarşıları arasında yer alan Kahramanmaraş'taki 2 kilometre uzunluğundaki 500 yıllık Kapalı Çarşı'da, Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlar alışveriş telaşı yaşıyor.

KAHRAMANMARAŞ
Türkiye'nin en büyükleri arasında gösterilen Kahramanmaraş'taki 500 yıllık tarihi Kapalı Çarşı'da, Ramazan Bayramı öncesi hareketliliği yaşanıyor.
Merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki tarihi çarşı, ramazanın özellikle son günlerinde sabah saatlerinden akşama kadar bayram alışverişi yapan vatandaşların uğrak yeri oluyor.
Kıyafetten ayakkabıya, kuyumculardan oymacılara, bıçakçılardan bakırcılara, bayramlık ikramlardan hediyeliklere kadar hemen her talebe cevap verebilen esnafın bulunduğu çarşı hareketli günler geçiriyor.
Çarşı esnafından Durdu Mehmet Akeniş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 yıldır çarşı esnafı olduğunu ve her bayram öncesi gibi çarşının yine hareketli olduğunu söyledi.
Uzun yıllardır esnaflık yaptığını belirten Akeniş, şöyle devam etti:
"Bu çarşıda esnafım ve her şeyini gördük, burası bir cazibe merkezi haline geldi. Farklı illerden kente gelenler bu çarşıyı görmeden gitmezler. Bayrama bir hafta kala halk çarşıya gelir alışverişini yapar. Burada her çeşit şeker, lokum türü yiyecekler, vatandaşların ihtiyacını karşılayacak şekilde satılır. Burası Osmanlı'dan kalan bir çarşı, yıllardan beri restorasyona uğramış bir yerdir."
Vatandaşlardan Ömer Ürküt de çarşıda bütçesine göre alışveriş yaptığını ve aradığı her ihtiyacını bulduğunu ifade etti.
Muhabir: Fatih Yazıcıoğlu
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.