
Milli Eğitim Bakanı Dinçer, idarecilere seslenerek, ''Vatandaşı üzerseniz ben de sizi üzerim'' dedi.***
ANKARA
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ömer Dinçer, eğitimdeki sorunların çözümü için yöneticilerin değişime açık olması gerektiğini belirterek, ''Vatandaşlar kendilerine kötü muamele edildiği için şikayet mektubu yazıyorsa haksız bile olsa onu haklı kabul ediyoruz. Net bir mesaj vermek istiyorum, vatandaşı üzerseniz ben de sizi üzerim'' dedi.
Dinçer, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen İl Milli Eğitim Müdürleri Yeni Eğitim-Öğretim Yılına Hazırlık toplantısına katıldı.
İl müdürlerine seslenen Dinçer, eğitim sisteminin ciddi sorunları bulunduğunu belirterek, fiziki şartlardan öğretmene, çocukların yetiştirilmesinden maddi sorunlara kadar pek çok alanda sorundan bahsetmenin mümkün olduğunu kaydetti.
''Bu ülkenin makus talihini ancak eğitimle yenebileceğimizi bilmenizi istiyorum'' diyen Dinçer, bunun için de sürekli değişmeye hazır hale gelmek gerektiğini kaydetti.
MEB personelinin herkese eşit ve adil davranmayı temel prensip kabul ettiğini ifade eden Dinçer, il müdürlerine şöyle seslendi:
''Hiç kimsenin etnik yapısına, hiç kimsenin dini inancına, mezhebine, ideolojisine bakmayacağız. Bize getirilen çocuğun bu dünyada kendini ayakta tutacak bilgilerle donatılması bizim amacımız olacak. Herhangi bir ayrım bu bakanlığın telaffuz edebileceği bir kavram olarak ortaya çıkmamalı.
Vatandaşların şikayetlerini ciddiye alın. Her şikayeti kendimizi geliştirmek için bir vesile olarak görelim. Bana bakanlığımın herhangi bir kişi ve birimiyle ilgili bir şikayet ulaşmışsa çok ciddiye alıyor ve inceliyorum.
Vatandaşlar kendilerine kötü muamele edildiği için şikayet mektubu yazıyorsa haksız bile olsa onu haklı kabul ediyoruz. Net bir mesaj vermek istiyorum. Vatandaşı üzerseniz ben de sizi üzerim, bunu çok net bir şekilde söylüyorum.''
Dinçer ''Bundan sonraki dönemde il yönetiminin performans ölçüleri olacaktır. Önümüzdeki yıldan itibaren bütün illerde il yöneticileri, ilçe yöneticileri, okul yöneticileri için performans ölçüleri koyan uygulamayı başlatmak istiyorum. Bu sizin tabiri caizse imtihan sorularınız olacak'' dedi.