Politika, arşiv

Terörle iç içe olanla neyi konuşacağız?

Başbakan Erdoğan, ''BDP'li 9 milletvekili teröristlerle kucaklaşıyor, sarmaş dolaş öpüşüyorlar, bir taraftan da bizimle görüşme... Nasıl olacak da bir eş başkanla konuşacağım?'' dedi.

27.09.2012 - Güncelleme : 27.09.2012
Terörle iç içe olanla neyi konuşacağız?

ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV ve Star TV'den ortak yayınlanan ''Başbakan Erdoğan ile Özel'' adlı programda soruları yanıtladı.

Terörle mücadele sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Oslo sürecinde neden masadan kalkıldığı sorusuna, ''Bir samimiyetsizlik gördük. O nedenle kalktık'' yanıtı verdiği hatırlatılarak, bu samimiyetsizliğin ne olduğunun sorulması üzerine, son seçimler öncesinde Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi ile ilgili adımlar attıklarını ve Habur sürecinin de bu kapsamda olduğunu söyledi. 

''Halkımız Habur'u aslında diğer muhalefetin değerlendirdiği gibi değerlendirmedi. Değerlendirmediği içindir ki yüzde 50 bize oy verdi. Çünkü biz burada samimiydik. Attığımız adım samimiydi'' diyen Erdoğan, Oslo ile ilgili sürecin de böyle olduğunu belirtti. 

''Terörle iç içe olanla neyi konuşacağız?''

Çözüm noktasında terör örgütüyle berabermiş gibi davrananların ve açıklama yapanların olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Aynı noktada nasıl olayım? Bakıyorsunuz bu partinin 9 milletvekili teröristlerle kucaklaşıyor, sarmaş dolaş öpüşüyorlar, yanak yanağa. Bir taraftan da bizimle görüşme... Nasıl olacak da ben teröristle yanak yanağa olan, onunla sarmaş dolaş olan bir eş başkanla konuşacağım? Ben bununla konuştuğum zaman bu ülkedeki şehit anneleri, bu ağlayan analar, bir başbakan olarak beni onlarla böyle masada gördüğü zaman onlar ne der? Kusura bakmayın, bir tane şehit annesinin gözyaşını bunların hiçbirine değişemem. ''

''Kılıçdaroğlu'nun iddiası''

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Wikileaks belgelerine dayanan iddiasının sorulması üzerine, şunları belirtti:

''Siz inanıyor musunuz buna. Bunların hepsi palavra. Ben, Sayın Kılıçdaroğlu'ndan tazminat almaktan bıktım ama o tazminat ödemekten bıkmadı. Bakın bu da yargıya gidecek çünkü kullandığı bir ifade var 'hain'. Bakın bir anamuhalefetin genel başkanı veya bir siyasetçi bu ülkenin başbakanına 'hain' diyemez ve bu ülkenin başbakanlığına gelmiş olan bir insan kalkıp da bu ülkenin malını, mülkünü şusunu busunu bu tür basit şeyler karşılığında asla satamaz.''

Seçim anketleri

Seçimlere ilişkin elinde yeni bir anket olup olmadığının sorulması üzerine Erdoğan, önünde 5 firmanın anket sonuçları bulunduğunu, bu anketlerin ortalamasına göre AK Parti'nin yüzde 52,1'de gözüktüğünü, CHP'nin 24,2'de, MHP'nin 13,3 ve BDP'nin de 6,2'de gözüktüğünü bildirdi.

Doğalgaz zammı

Erdoğan, doğalgaz zammına ilişkin soru üzerine de ekim başında yüzde 10-15 oranında zam yapılacağını ifade ederek, başka bir zam yapılmayacağını söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın