
TBMM Başkanı Çiçek, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Asadov ile bir araya geldi.***
TBMM
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Karabağ meselesinin Azerbaycan kadar Türkiye'nin de meselesi olduğunu belirterek, ''Zaman zaman araya fitne, fesat sokmak isteyenler var, içimizden var, dışımızdan var. Bunlara bizim dostluğumuz, kardeşliğimiz izin vermemelidir'' dedi.
Çiçek, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ile bir araya geldi. İki ülkenin ortak meselelerinden birinin de terör sorunu olduğunu belirten Çiçek, ''Maalesef terör meselesi tüm insanlık için tehdittir. Aslında büyük bir savaştır. İnsan haklarına yönelmiş en yaygın şiddet hareketidir. Bunun bedelini ödeyen ülkelerden biri de biziz. Bu sıkıntıyı yaşamayan bilmiyor. Maalesef terör, uluslararası politikada bir enstrüman olarak kullanılıyor. Bu çok şey ifade eder. Bu lafın arkasında da bir sürü somut gelişme var'' dedi.
Çiçek, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in PKK'yı ''terör örgütü'' olarak ifade etmesinin, Türkiye'de büyük takdir topladığını belirterek, bunun başka ülkelere de örnek olması umudunu dile getirdi.
İsrail ile olan sıkıntılara da değinen Çiçek, şunları kaydetti:
''Maalesef uluslararası hukuka aykırı, ceberut bir anlayışla uluslararası sularda insanlarımızın hayatına mal olan bir uluslararası tavır, bir müdahale olmuştur. 9 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bunun hiçbir şekilde izahı mümkün değildir. Kim hangi manevrayı çevirirse çevirsin, bu eylemin uluslararası hukuka aykırı olduğu gerçeğini oradan kaldırmaz.''