
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, ''Kürt sorununu terör olarak nitelemek cahilliğin daniskasıdır'' dedi.***
TBMM
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, partilerine yönelik saldırıların kesintisiz devam ettiğini öne sürdü.
Kışanak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''terörle mücadele, siyasetle müzakere'' sözünün arkasında olduğunu söylediğini aktararak, ''Kürt sorunuyla ilgili konuşanları, çözüm üretenleri terörist ilan ediyorsanız, bu sözün anlamı kalmaz'' dedi.
''Bir siyasi ahlaksızlıktan'' bahsedildiğini belirten Kışanak, şunları söyledi:
''Halka yalan söylemek en büyük siyasi ahlaksızlıktır. Kürt sorununu terör olarak nitelemek de cahilliğin daniskasıdır. Kürk sorununu terör sorunu olarak görüp 'şiddet ve baskıyla çözeceğim' diyorsan, cahillik budur. Ortada cehalet, samimiyetsizlik varsa, bunlardır. Bir halkın taleplerini görmemek, demokrasinin ne olduğunu anlamamak, siyasi sorunu tankla, copla bastıracağını, bitireceğini zannetmek cahilliktir.