
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Dink davasının devam ettiğini, temyiz aşamasının beklenmesi gerektiğini söyledi.***
TBMM
Kuzu, Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlarken, davanın halen devam ettiğini belirterek,''Temyiz aşamasını bekleyeceksiniz. Temyiz aşamasından ne çıkarsa...Adalet herkes için adalettir. Temyizi bekleyeceğiz'' diye konuştu.
Bir gazetecinin ''Hakim'in açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Kuzu, ''Bilemem, o kendi takdiri. Hakimin açıklamasını ben ne yapayım, açıklar'' karşılığını verdi. Kuzu, ''(Delil yok) diyor. Delili toplaması gerekmez miydi?'' sorusu üzerine ''Dosyada kendisiyle alakalı mesele...Dosyada delil var mı, yok mu ben nereden bilirim. Durup dururken ortalığı germenin anlamı yok. Bekleyeceğiz hep beraber. Temyiz aşamasından ne çıkarsa görelim'' dedi.
Kuzu, ''Hakim'in açıklamasına şaşırmadınız mı?'' sorusuna, ''Niye şaşırtsın. Başka zaman da hakimler açıklama yaptı. Geçen dönemlerde de yaptılar. Niye şaşırtsın?'' karşılığını verdi.
Kararı nasıl bulduğu sorusuna Kuzu, ''Söyledik işte şu aşamada temyizi bekleyeceğiz. Demek ki bu kadarmış, bu kadar şey yapabilmiş. Hakim ne yapsın, elindeki delilere göre öyle karar vermiş. Bu meseleyi bence süreç bitmeden çok fazla öne çıkartmamak lazım. Benim kanaatim o...'' dedi.