Bakan Şahin, ''Amacımız kimsesiz çocuğun annesi ve babası, yaşlımızın da yanında olmak'' dedi.***
ANKARA
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla 104 yaşındaki, torunlarının torunlarını gördüğü belirtilen Azime Cebe'yi evinde ziyaret etti.
Bakan Şahin, bakanlığında görevli bazı genel müdürlerle Azime Cebe'nin Keçiören Bağlum'daki evine gitti.
Aile üyeleri tarafından karşılanan Bakan Şahin, 104 yaşındaki Azime Cebe'nin elini öptü ve sarılarak çiçek verdi. Bakan Şahin, yürümekte zorluk çeken Cebe'ye bir de tekerlekli sandalye hediye etti.
Azime Cebe'ye güzel bakıldığını, bunun için evlatlarına, özellikle gelini Şerife Cebe'ye teşekkür eden Şahin, oğlu Fevzi Cebe'ye dönerek, ''Sizin ikinizin birliğinden beraberliğinden huzurundan dolayı bu huzur ortamı sağlanıyor. İkinizin de eline sağlık. Sen baktığın için evlatların da sana bakacak. Hep öyle oluyor. Ben onu çok gördüm. Allah sizden razı olsun. Benim akrabalarımdan dostlarımdan da gördüğüm; bakarsan bakılıyorsun. Bunu ben çok yaşadım'' diye konuştu.
Bakan Şahin, konuşmasında yaşlı hizmetlerine ilişkin bilgiler de verdi. 99 huzurevinde 9 bin 608 kişilik kapasitenin bulunduğunu, devletin huzurevlerinde 8 bin 301 kişiye baktığını bildiren Şahin, 187 tane özel huzurevi ve rehabilitasyon merkezi ile toplam 10 bin 330 kişinin fiili olarak özel ve kamu merkezlerinde bakıldığını söyledi. Bakan Şahin, gündüz bakım merkezinden de 950 kişinin yararlandığını belirtti.