
Bağış, "Türkiye'yi kilitlemek için varsın Tandoğan'da toplansınlar. Onlara bu millet sadece güler" dedi.***
ANKARA
AB Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Valiliği'nin ortaklaşa yürüttüğü, ''Ankara AB'ye Hazırlanıyor Projesi'' işbirliği protokolü Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde imzalandı.
İmza töreninde konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "milli dava" olan AB sürecine başkentten bir ışık daha yaktıklarını kaydederek, Ankara AB'ye Hazırlanıyor projesiyle Türkiye'nin başkentini aynı zamanda bir proje başkenti haline getirmenin de önünü açtıklarını ifade etti.
Ankara'nın, AB'nin mali yardımlarından en fazla yararlanan ikinci il olduğunu vurgulayan Bağış, "Bugün Türkiye'de kimileri, vatandaşa çile çektirmeyi, Ankara'yı kilitlemeyi kendilerine milli dava kabul etmişlerse de biz kendi işimize bakıyoruz. Türkiye'nin standartlarını yükseltmek için her geçen gün gerekli adımları atıyoruz" dedi.
AB standardını yakalamanın aslında vatandaşın yaşam standardını yükseltmek olduğunu kaydeden Bağış, "Ama birileri de Türkiye'yi kilitlemek için varsın Tandoğan'da toplansınlar. Onlara bu millet sadece güler. Çünkü bu millet zamanında o zihniyetin kontrolündeki Ankara'nın Anadolu'ya nasıl baktığını unutmadı" dedi.
Bugün Türkiye'de milletin iradesini ve değerlerini önemseyen, millet devlet kaynaşmasını sağlayan bir hükümetin işbaşında olduğunu belirten Bağış, "Bu hükümet birileri şov yapacak diye, birileri Ankara'daki trafiği tıkadı diye bu milletin eğitim ihtiyacından vazgeçecek değildir. Allah'ın izniyle bu milletin layık olduğu dört dörtlük eğitim sistemini oturtmak için de hep birlikte çalışacağız, çabalayacağız" diye konuştu.
Bağış, AB ülkelerinin neredeyse tamamında eğitim sürecinin 12-13 yıl olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de eğitim süresini artırmaya çalışıyorsunuz; Türkiye'nin modernleşmesini, çağdaşlaşmasını savunduğunu söyleyen, sosyal demokrat olduğunu söyleyen, milletin değerlerini savunduğunu söyleyen parti, 'ben hayır diyorum, eğitim süresini yükselttirmem' diyor. Ne kadar tezatlarla yaşadığımızı bu çok daha ortaya koyuyor. Milletin çocuklarını gönül rahatlığıyla gönderdiği eğitim kurumlarına 'yarasa' diyen zihniyetin düştüğü akıbeti hep beraber görüyoruz. Artık bu oyunlar tutmuyor. Bu beyhude çabalara bu millet pirim vermiyor" dedi.