
Yetersiz kalan otopark için, yeni kapalı otoparkın da dahil olduğu bir dizi seçenek üzerinden çözüm aranıyor.***
TBMM - Meltem Yılmaz
Meclis, yerleşke içindeki otopark sorununun çözümü için yeni çözümler arıyor. Bu çözümler arasında, yeni kapalı otopark, milletvekillerine sadece bir araca geçiş imkanı sağlayan elektronik kart sistemi yapımı ve kapalı otoparkta sürekli park halindeki araçların tahliye edilmesi yer alıyor.
TBMM Başkanlığı, Başkanlık Divanı toplantısına, hem milletvekillerinin hem de TBMM personelinin otopark ihtiyacının karşılanması için bazı öneriler gündeme getiriyor. Mecliste kapalı otopark yapılması, otopark giriş-çıkışlarında kullanılmak üzere Güvenlik Caddesi girişinin bulunduğu alanda yeni bir nizamiye yapılması planlanıyor.
Bazı eski ve yeni milletvekillerinin araçlarını sürekli kapalı otoparkta bırakmaları nedeniyle otoparkın günlük kullanımının engellenmesine de çare aranıyor. Milletvekillerinin kapalı otoparkta yer bulma sorununun çözümü için kapalı otopark girişine, milletvekillerine ait sadece bir adet araca geçiş imkanı sağlayan elektronik kart sistemin yapılması hedefleniyor.
Kapalı otoparkta sürekli park halinde bırakılan araçlar da tahliye edilecek.