
CHP, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ölüm cezalarıyla ilgili kanunun yürürlükten kaldırılmasını istedi.
TBMM
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ölüm cezalarının yerine getirilmesine ilişkin kanunun yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi verdi.
TBMM Başkanlığına sunulan teklifin gerekçesinde, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın 39 yıl önce ''haksız'' bir şekilde idam edildiği belirtildi.
''1968 olayları'' denilince akla Gezmiş, Aslan ve İnan'ın geldiği belirtilen gerekçede, bu kişilerin bir uyanışın ürünü olduğu anlatılarak, ''Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının itibar iadesine ihtiyaçları yoktur. Onların zaten bu toplumda iyi bir itibarları vardır. Bu teklifin kanunlaşması, idam cezaları ve cezaların infazının toplumsal vicdanda yarattığı tahribatı giderecek ve toplumsal barışa katkı sağlayacaktır'' denildi.