
TBMM İçtüzük değişikliği konusunda gündemde anlaşma sağlanamadığı bildirildi.***
ANKARA
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM İçtüzük değişikliği konusunda gündemde anlaşma sağlanamadığını, görüşmelerin süreceğini, uzlaşma için çalıştıklarını açıkladı.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de İçtüzük değişikliği teklifinde grup önerileriyle ilgili son derece çözüme katkı sağlayıcı öneride bulunduklarını ancak bu önerilerinin kabul görmediğini ifade ederek, ''Yeni bir takvim belirlemedik ancak kapılar kapalı değildir. Görüşmeler devam edebilir'' dedi.
Canikli, şunları ifade etti:
''Siyasi parti gruplarıyla uzlaşabileceğimizi gördük. Esas tartışma konusu olan; bugün uzlaşma olmadan toplantının bitmesine neden olan 19. maddeyle ilgili husustu. Orada da biz son derece çözüme katkı sağlayıcı öneride bulunduk. Teklifimizin daha ötesinde önemli bir adım attık. Fakat maalesef o önerimiz de kabul görmedi. O önerimizle muhalefetin 'sesimiz kesiliyor' iddiası tamamen ortadan kaldırılmaktadır. Buna rağmen mevcut durumun aynen korunması yönünde kanaatleri oldu. Dolayısıyla 19. maddede bu uzlaşma sağlanamadığı için tümü üzerinde de teknik olarak bir uzlaşma sağlanamamış oldu. Ancak bu, diğer maddelerle ilgili ortak noktanın oluştuğu gerçeğini değiştirmez.''
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM İçtüzük değişikliğine ilişkin uzlaşma arayışlarını değerlendirirken, ''Uzlaşma, 'muhalefetin söz hakkını kısalım ama kısarken biraz daha gevşetelim, biraz daha az kısalım' demek değildir'' dedi.
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da ''Elbette uzlaşmayla bitmesini isterdik ama '19. maddeyi dondurun buzdolabına koyun' dedik, anlatamadık. Bundan sonrasını teklif sahipleri düşünsün'' diye konuştu.