Dolar
32.53
Euro
34.88
Altın
2,334.08
ETH/USDT
3,155.60
BTC/USDT
64,400.00
BIST 100
9,716.77
Politika, seçim 2014, arşiv

Fatma Şahin mazbatasını aldı

AK Parti’den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Fatma Şahin, mazbatasını aldı.

07.04.2014 - Güncelleme : 07.04.2014
Fatma Şahin mazbatasını aldı

ANKARA

Adliye Sarayı'nda İl Seçim Kurulu Başkanı Abdulrahim Karabağ'dan mazbatasını alan Şahin, 30 Mart seçimlerinin milli iradenin hakim olduğu, güvenin ve istikrarın devamı olduğunu söyledi.

Genel yönetim tecrübesiyle tam adalet ve tam demokrasi anlayışıyla millete hizmet edeceklerini belirten Şahin, "Bu ekip tecrübesiyle, güven ve istikrarıyla, icraatıyla huzurlarınızda. Burada en önemli şey gelinen noktayı yukarı taşımak ve yerelden küresele giden kalkınma hamlesini taşıyan bir ruhla, bir bilinçle huzurlarınızdayız. Bunun çok yüksek bir emanet ve sorumluluk olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Hiç kimseye ayrımcılık yapmadan hizmette, projede, mekanda herkese eşit mesafede olacaklarına söz veren Şahin, hizmetlerle, Gaziantep halkının yaşamına dokunacaklarını ve onların hayır dualarını alacaklarını ifade etti.  

Şahin, mazbata töreni sonrası Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek, eski başkan Asım Güzelbey'den görevi devraldı.

İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına yeniden seçilen Aziz Kocaoğlu, mazbatasını aldı.

Celal Atik Spor Salonu’nda düzenlenen törende Kocaoğlu’na mazbatasını teslim eden İl Seçim Kurulu Başkanı Emin Akbaş, Aziz Kocaoğlu’nu kutladığını, İzmir ve kendisi için hayırlı bir görev dönemi geçirmesini temenni ettiğini ifade etti.

Kocaoğlu da yaptığı konuşmada seçimi kazanmasında emeği geçen partililere teşekkür ettiğini belirterek geçmiş 10 yılda olduğu gibi gelecek 5 yılda da ayrım yapmayan, adil bir yönetim anlayışı içinde olacaklarını söyledi.

Kocaoğlu, daha sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Bina girişinde kendisini karşılayan belediye çalışanlarına seslenen Kocaoğlu, İzmir belediyeciliğinde ilk defa üst üste 3 kez büyükşehir belediyesini kazandıklarını, Ahmet Piriştina’nın 1999 yılında kazandığı seçimler dikkate alındığında 15 yıldır sosyal demokrat anlayışın göreve seçildiğini, bu seçimle birlikte bu sürenin 20 yıla çıkacağını ifade etti.

Belediyeye yönelik operasyonlarla ilgili sürece de dikkati çeken Kocağlu, bu süreçten yüz akıyla çıktıklarını, tüm personeline dürüstlüklerinden dolayı teşekkürlerini sunduğunu sözlerine ekledi.

Kocaoğlu, daha sonra personelin tebriklerini kabul etti.

ESKİŞEHİR

CHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, mazbatasını aldı.

Eskişehir Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende Büyükerşen, mazbatasını İl Seçim Kurulu üyesi hakim İsmet Kadir Bilgin'den aldı.

BURSA

AK Parti'den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Recep Altepe, mazbatasını aldı.

Yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığını tekrar kazanan Recep Altepe'yi, Bursa Adliyesinde Osmangazi Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Dündar ile çok sayıda partili karşıladı.

Daha sonra Altepe ve Dündar, İl Seçim Kurulu Başkanlığından mazbatasını aldı.

KOCAELİ

Yerel seçimlerde AK Parti'den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden seçilen İbrahim Karasomanoğlu, mazbatasını aldı.

Kocaeli Adliye Sarayı'nda, İl Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Turan Yıldız'dan mazbatasını alan Karasomanoğlu, burada yaptığı konuşmada, 3'üncü kez mazbata aldığını belirterek, seçim sürecinde il seçim kurulunda çalışan görevlilerin fedakarca görev yaptıklarını söyledi.

Seçimlerin zor bir dönem olduğunu bildiklerini ifade eden Karaosmanoğlu, "Sevincimiz, mutluluğumuz seçim döneminde üzücü bir olay yaşamadan seçimi bitirmektir. Bütün ilçelerde, sandıklarda en küçük bir  olay olmamasını en büyük sevincimiz olarak görüyorum. Bunda tabii ki seçim kurullarımızın, emniyetimizin de etkisi var. Kocaeli'de demokrasimizin en güzel örneğini gösterdik" diye konuştu.

VAN

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan BDP adayı Bekir Kaya, İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.

30 Mart Yerel Seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan BDP adayı Bekir Kaya, Van Adliyesine gitti. İl Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan mazbatasını alan Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl normal bir seçim süreci yaşamadıklarını belirtti.

Ağrı'da ve diğer ilçe belediyelerinde, seçmenin özgür iradesiyle seçtiği yöneticilerin görevden alınmasına dönük çaba içerisinde olunduğunu iddia eden Kaya, şöyle konuştu:

"Van'da hedefimize ulaşamasak da belli bir başarı düzeyi yakaladık. Bugünden sonra kente hizmet için çaba göstereceğiz, beraber çalışacağız. Van Belediyesi artık eş başkanlık sistemiyle yönetilen bir belediye. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. 103 BDP'li belediyede eş başkanlık sistemi uygulanacak. Van'da, bütün belediyelerimiz de artık kararlar tek bir kişiyle değil iş bölümü yapılarak alınacak ve çalışmalar yürütülecek."

Kaya, açıklamasının ardından Van Belediyesi Kültür Parkı'nda tebrikleri kabul etti.

MUĞLA

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Osman Gürün de mazbatasını alarak göreve başladı.

Muğla Adliyesi'ne CHP Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ile partililerle giden Gürün'e mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Haluk Okul verdi. 

Gürün, törende yaptığı konuşmada, Muğla'da seçimlerin huzur içerisinde tamamlandığını ifade etti.

Seçim sürecinde kayda değer olumsuz bir durum yaşanmadığını anlatan Gürün, "Seçimin bu kadar düzenli ve demokratik kurallar içerisinde gerçekleştirilmesinde önce halkımız, sonra adaylarımız katkı sağladı. İl ve ilçe seçim kurullarının da çok önemli katkıları oldu" diye konuştu.

Gürün ile eşi Gülsüm Gürün, törenin ardından adliye önünde vatandaşların tebriklerini kabul etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın