Dolar
39.82
Euro
46.91
Altın
3,327.32
ETH/USDT
2,590.50
BTC/USDT
109,503.00
BIST 100
10,228.39
Politika, arşiv

Davutoğlu'ndan Mısır için telefon diplomasisi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve Katar Dışişleri Bakanı Atiye ile gece boyunca birkaç kez görüştü.

06.07.2013 - Güncelleme : 06.07.2013
Davutoğlu'ndan Mısır için telefon diplomasisi

ANKARA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'daki durumla ile ilgili telefon diplomasisini dün gece de sürdürdü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Davutoğlu, Mısır'daki gelişmelerin, devam eden sokak çatışmalarıyla birlikte artan şekilde tehlikeli bir boyut kazanması üzerine çok sayıda telefon görüşmesi yaptı.

Bakan Davutoğlu, gece geç saatlerde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El Atiye ile birkaç kez telefonda görüştü.

Görüşmelerde, Mısır'da tırmanan gerginliğin yatıştırılması için demokratik meşruiyet içinde ve halkın iradesini yansıtacak şekilde atılabilecek adımların ele alındığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın