Dolar
40.68
Euro
47.42
Altın
3,393.93
ETH/USDT
3,912.50
BTC/USDT
116,502.00
BIST 100
10,956.05
Politika

CHP'li Kart'dan savcıya suç duyurusu

Kart, ''Cumhuriyet Savcısı Kansız'ın eylemlerini yoğun suç kastı altında işlediğini'' iddia etti.

01.10.2011 - Güncelleme : 01.10.2011
CHP'li Kart'dan savcıya suç duyurusu

CHP-logo

Kart, ''Cumhuriyet Savcısı Kansız'ın eylemlerini yoğun suç kastı altında işlediğini'' iddia etti.***

ANKARA 
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Oda Tv iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) verdiği suç duyurusu dilekçesinde, ''Savcı Kansız'ın eylemlerini yoğun suç kastı altında işlediğini'' belirtti.
Kart, Oda Tv iddianamesini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız hakkında HSYK'ya sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Savcı Kansız'ın 2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'na ve Türk Ceza Kanunu'nun haberleşme ve özel hayatın gizliliği ile görevi kötüye kullanma, soruşturmanın gizliliğinin ihlal ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarını düzenleyen maddeleri ihlal ettiğini öne sürdü.
''Oda TV'' iddianamesi olarak bilinen soruşturma dosyasında Gazeteci Nedim Şener'in de aralarında bulunduğu 14 kişinin yargılandığını anımsatan Kart, iddianamenin, ''tutarsız ve siyasi nitelikli olduğunu, delillerin yasa dışı yol ve yöntemlerle elde edildiğini'' savundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın