Dolar
32.31
Euro
34.93
Altın
2,207.28
ETH/USDT
3,586.90
BTC/USDT
70,945.00
BIST 100
9,063.91
Politika, arşiv

CHP MYK'da revizyon

CHP MYK'da yapılan değişiklikle, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Tekin Bingöl getirilirken, Genel Sekreter Gürsel Tekin oldu.

08.05.2014 - Güncelleme : 08.05.2014
CHP MYK'da revizyon

ANKARA

CHP MYK'da yapılan değişiklikle, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Tekin Bingöl getirilirken, Genel Sekreter Gürsel Tekin oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliklerinde değişikliğe gitti. Buna göre Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na Tekin Bingöl getirilirken, Genel Sekreter ise Gürsel Tekin oldu. 

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun MYK'da değişiklik yaptığı belirtildi. 

Tekin Bingöl, CHP Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden, Haluk Koç İdari ve Mali İşlerden sorumlu Genel Başkan yardımcılıklarına getirilirken, Gürsel Tekin Genel Sekreter oldu.

Seyhan Erdoğdu, Emel Yıldırım, Veli Ağbaba, Aytun Çıray, Burhan Şenatalar MYK'da görev alan yeni Parti Meclisi Üyeleri oldu.

Bülent Tezcan, Sezgin Tanrıkulu, Yakup Akkaya, Erdoğan Toprak, Faruk Loğoğlu, Faik Öztrak, Şafek Pavey, Sencer Ayata ve Emrehan Halıcı MYK'daki görevlerini sürdürecek

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında oluşan yeni MYK şöyle:

 
1 -Tekin Bingöl - Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimleri
2- Haluk Koç - İdari ve Mali İşler
3- Bülent Tezcan - Hukuk ve Seçim İşleri
4- Seyhan Erdoğdu - Parti İçi Eğitim
5- Sezgin Tanrıkulu - İnsan Hakları
6- Emel Yıldırım - İletişim, Tanıtım, Basın ve Halkla İlişkiler
7- Veli Ağbaba - Yerel Yönetimler
8- Yakup Akkaya - İşçi ve Memir Sendikaları, Emekliler ve Emek Büroları
9- Erdoğan Toprak - İşveren Sendikaları ve Kuruluşları
10 - Aytun Çıray - Sivil Toplum Örgütleri ve Diğer Meslek Kuruluşları
11- Faruk Loğoğlu - Dış İlişkiler ve Yurt Dışı Örgütlenmeler
12- Faik Öztrak - Ekonomi Politikaları
13- Burhan Şenatalar - Sosyal Politikalar
14- Şafak Pavey - Doğa Hakları
15- Sencer Ayata - AR-GE; Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu
16- Emrehan Halıcı - Bilgi ve İletişim Teknolojileri
17- Gürsel Tekin - Genel Sekreter

Kılıçdaroğlu, 17-18 Temmuz 2012 tarihinde yapılan kurultayın ardından PM üyeleri arasından şuanki MYK'yı belirlemişti.

Kılıçdaroğlu, 22-23 Mayıs 2010'da yapılan ve Genel Başkanlığa seçildiği 33. Olağan Kurultay'dan bu yana altıncı kez MYK'da değişiklik yapmış oldu. 

Öte yandan Parti Sözcüsü'nün kim olacağının MYK toplantısında belirleneceği öğrenildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan değişiklikle Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) altı yeni isim yer aldı. Yerel seçim sürecinde oluşturulan  beş kişilik Yerel Yönetimler Komisyonu'nda bulunan 4 isim ise MYK dışında kaldı.

Yeni MYK listesinde Parti Meclisi üyesi ve eski Milletvekili Tekin Bingöl, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Bir önceki MYK'da bu görevde bulunan Adnan Keskin ise yeni listede yer almadı. 

Bir önceki MYK’da iletişim, tanıtım ve medya ile ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Gürsel Tekin, partinin yeni genel sekreteri oldu. Eski Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil de yeni MYK'da listesinde yer almadı.

Kamu politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü görevini yürüten Haluk Koç ise idari ve mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Bu görevde bulunan Umut Oran da yeni MYK’da yer bulamadı. 

-Beşli komisyondan sadece Tezcan yerini korudu-

Bir önceki MYK'da Genel Başkan Yardımcılıkları görevlerinde bulunan Gökhan Günaydın, Umut Oran, Adnan Keskin ile Bihlun Tamaylıgil de yeni MYK’da liste dışında kalan isimler oldu. Hukuk ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bület Tezcan ise yerini korudu. Böylece yerel seçim sürecinde oluşturulan CHP’nin 5 kişilik Yerel Yönetimler Komisyonu'nda yer alan 4 isim MYK dışında kaldı.

Sivil toplum örgütleri ve diğer meslek kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ile parti içi eğitimden sorumlu Perihan Sarı da yeni yönetim kadrosunda yer almadı. Toplamda 6 isim yeni MYK’ya girememiş.

-Yerel yönetimler Ağbaba'ya teslim-

Kılıçdaroğlu, PM üyelerinden 6 ismi yeni yönetim kadrosuna taşıdı. 

Buna göre, Tekin Bingöl, parti örgütü ve örgüt yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına, daha önce Gökhan Günaydın tarafından yürütülen yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına ise Malatya Milletvekili olan PM üyesi Veli Ağbaba getirildi. 

Seyhan Erdoğdu parti içi eğitimden, Emel Yıldırım iletişim, tanıtım, basın ve halkla ilişkilerden, Aytun Çıray sivil toplum örgütleri ve diğer meslek kuruluşlarından, Burhan Şenatalar ise sosyal politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Bir önceki MYK’da yer alan ve Haluk Koç’un yürüttüğü kamu politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı, yeni listede "Sosyal Politikalar" olarak yer alırken, Gülseren Onanç'ın istifasıyla boşalan Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevi ise yeni MYK'da "İletişim, Tanıtım, Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı" diye tanımlandı.

Daha önce 18 Genel Başkan Yardımcılığı bulunan MYK'da, bu sayı 17 oldu. 

Bülent Tezcan, Sezgin Tanrıkulu, Yakup Akkaya, Erdoğan Toprak, Faruk Loğoğlu, Faik Öztrak, Şafak Pavey, Sencer Ayata ve Emrehan Halıcı MYK'daki görevlerini sürdürecek.

 


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
CHP
Bu haberi paylaşın